Ridit

Både igår och idag var vi i ridhuset. Igår var det en annan häst där med rätt hög energi som sprätte omkring. Sen föll det snö från taket så även Dusty var lite på tårna. Vi jobbade bara lite i de olika gångarterna och sprang bort lite överskottsenergi. Han var inte alls varm i benet så det var skönt att det verkar ha gått över. Ja, gjorde inte så mycket speciellt som sagt. Ville bara få honom med mig och inte så på tå. 


Idag tog jag med mig en bom in och så jobbade vi i volter kring den. Krävde lite mer av honom idag och jobbade mer effektivt med fattningar som ska vara små och sånt. Han var lite slapp men vi jobbar på att böja oss kring skänkeln. Han vill gärna vara helt rak över bommen även när den ligger på böjt spår vilket blir konstigt. Så det övade vi på. Även idag var benet helt bra, så skönt! Tråkigt att det är så halt ute bara. Hoppas han håller sig på broddarna. 


MörktHar haft en produktiv ledig dag, bästa jag vet! Började med att slänga in ilite tvätt, mest för att få jobbkläderna rena, måste verkligen komma ihåg att beställa ett par byxor till! Sen en ordentlig städning av hemmet, välbehövligt må jag säga. Tog tag i sånt där tråkigt - göra hål och sätta in räkningar/viktiga papper i pärmar. Jag brukar samla dem i en hög i en påse, måste bli bättre på att sätta in dem direkt! Sen tog jag också tag och städade i garderoben. Syns ju inte att det är stökigt om man stänger dörrarna haha men åh så härligt när det är perfekt ordning. Så fint, mycket nöjd. Perfekt att kunna lyssna på poddar under tiden så går det fortare. 

Efter det drog jag på mig stallkläder och tänkte åka till stallet. Men först ville jag kolla upp en grej. Ville uppdatera min mobil då min 4s har för lite utrymme, kan inte uppdatera om jag inte raderar massa först. Sen var skärmen trasig också och abonnemanget hade gått ut. Ville även byta operatör då jag aldrig har täckning hos mina föräldrar fast de bara bor en kvart bort - inte direkt i en urskog liksom. Velade lite mellan en 5s och en 6a, insåg dock snabbt att 5s är alldeles för lik min egna och så stor skillnad var det inte i pris. Så hipp som happ så blev jag med iphone 6! Sjukt nöjd faktiskt och den känns inte alls för stor. Vi får se hur den känns att ha i jobbfickan. När uppsägningstiden är klar från telenor i april så börjar abonnemanget för Telia istället. Blir toppen tror jag. 

Efter den spontanturen så åkte jag till Dusty. Hann ju då såklart ha blivit lite mörkare. Kände på benet och det var inte stumt men fortfarande lite varmare. Bestämde mig för att skritta ut. Vill att han ska röra sig men vill inte heller överanstränga benet. Så eftersom vi körde en timmes tur med en del trav igår så blev det barbackatur i skritt runt åkern. Han är fin min pålle. Jag hoppar alltid upp från den lilla stegen när jag rider barbacka. På så vis behöver jag bara lägga över benet istället för att kravla mig upp. Så när jag försökte hitta balans på stegen så ställde sig dusty självmant nära intill. Ganska fint av honom, snel hest! Tog en tur i repgrimman och med täcke runt oss båda. Varmt och gott. Väldigt mysigt faktiskt och vi båda var nöjda och glada. 

Snösulor!

Äntligen är snösulorna på! Världens bästa föräldrar hjälpte mig idag så att Dusty kunde skos. Sån himla tur när jag jobbar, bästa! Så nu har dusty nya fina skor med snösulor och traktbrodd. Känns jättebra. Vi invigde dem med en uteritt. Han var fortfarande lite ljummen så ville inte rida i ridhuset utan bara röra på honom lite kravlöst. Så på med reflexer och pannlampa! 

Vid Contiga var det en stor lastbil som lastade av något. Så där stod vi i fem minuter och diskuterade om man verkligen kunde gå förbi eller om vi skulle bli uppätna. Tillslut gick han förbi, kände mig väldigt nöjd att jag bara lugnt väntade ut honom tills han lyssnade. Ett annat ställe så ville han också vända hem, där utan synlig anledning. Annars så skötte han sig jättebra. Jag är inte alla nervös när jag rider ut när det är mörkt. Vet inte varför. Känns liksom som omöjligt att man kommer möta någon, därför blir jag lugn. Rätt ologiskt haha. Dusty var pigg och glad. Vi skrittade och travade mest men han slog in en och annan galopp och jag lät honom hållas. Han blev lite väl på mellanåt men lyssnade även fast det spratt i kroppen. Det var mysigt men lite kallt eftersom det kom blötsnö. Skönt med snösulor i alla fall!