Igen!

Happ, trillade av dusty igår igen haha. Hopplöst, sjätte gången ju! Förutom den gången då han landade på mitt knä så har jag klarat mig bra och det har gått till exakt lika dant varje gång. Han blir rädd för något och byter riktning så snabbt att jag inte hinner reagera förrän jag sitter där på marken. Igår var det Anne som skrämde Dusty med sin bil. Helt omotiverat. Hon klev ur och kollade att det gick bra med mig. Förklarade att hon körde så långsamt just för att han inte skulle bli skrämd, haha blev helt tvärt om. Det är skymd sikt just där vid paddocken så bilarna kommer liksom från "ingen stans" antar jag. Well det gick bra ändå. Är bara lite stel idag inte så farligt. Slog i huvudet pyttelite, första gången faktiskt. Va väl bra att jag hade hjälm ändå. 

Annars så gick Dusty så otroligt bra både före och efter jag trillade av. Han var så sjukt fin och lopade som fasiken. Övade på skolorna och tempoväxlingar. Verkligen få in att ökat tempo sker i sätet och när jag lägger om benen så ska vi sänka farten och hitta tillbaka till lope/jog. Det tar sig, han är riktigt fin just nu. Vi övade horsemanship igår, ställde ut lite koner och snirklade runt tight tight tight. Han gick verkligen toppen. 

I söndags var vi ute med Lotta och Docy på en mysig tur på två timmar. Så nu har jag lärt mig en ny slinga till! 

Äntligen lite sol

Solen tittade fram lagom tills jag hade jobbat klar vid 18. Därför blev det en vända till till stallet. Kände för att ta en tur ute och bara få vara. Det är fullt ös på jobbet, för lite personal och mycket kunder. Blir lite dålig balans och man får jobba arslet av sig. Aldrig en lugn stund. Så en tur med min favorit var precis vad jag behövde. Dusty var på tårna och inte alla avslappnad haha. Var bra att vi tog ett pass till idag, han behövde det. Hittade mycket läskiga saker idag. Stenar, fåglar och en stor farlig bil! En typ RAM eller var det var som mullrade som tusan. Dusty vägrade gå förbi. Killen var så tålmodig och snäll så han stängde av bilen tills vi lyckades ta oss förbi. Dumt nog hamnade den sen bakom oss när han skulle åka tillbaka samma väg. Stackaren, även då stannade han så fick jag rida så jag hamnade efter honom. Passade på och trava efter bilen när han åkte iväg. Psykisk grej för hästar tydligen - de tror de jagar bort det läskiga. Dusty hade i alla fall inga problem att springa bakom det läskiga monstret haha. 

Ja en lite sprättig ridtur men han var duktig och joggade som en Gud däremellan så han får plus i kanten ändå. Imorrn får han vilodag. Jag jobbar 7-18. Blir stallet på morgonen för att morgonfodra isisarna och sätta på Dusty flughuvan. Bäst att hoppa i säng!

KnasbollDusty jag och pappa fick hålla till i lilla ridhuset idag på grund av det tråkiga regnet. Dusty var busig och pigg och sprätte runt lite för sig själv medan jag tog fram lite bommar att longera honom över. Här inspekterar han bron för att kolla om det ligger godis på. Himla bra knep hehe. 


Pappa drog runt en grej för att försöka jämna ut spåret lite. Haha Dusty var mycket nyfiken på vad pappa gjorde. Skräckblandad förtjusning liksom. Sen longerade jag honom över de här upphöjda bommarna i skritt, trav och galopp. Gick riktigt bra även om han tyckte det var jobbigt med så liten volt i galopp. Lyfte fint på fötterna och gick i en riktigt fin form. Supernöjd! 

Sen lekte vi lite löst jag och Dusty. Han är för söt. Backade hur långt som helst på jättesmå signaler. Sen apporterade han riktigt långt bort från mig. Alltså så rolig den här hästen. 
Fin i kroppen!

Nu väntar snart jobb och jag förbereder mig med ett litet mellanmål med vindruvor och jordgubbar och parmachips!