Imorgon

Då kommer ett riktigt inlägg. Nu måste jag sova inför jobb 5-13. Allt jag kan säga är: två fjärdeplatser och tre förstaplatser! Klubbmästare i trail, ranch pleasure och horsemanship. De två sista grenarna på stång rent impulsivt. Jag är så stolt över min fantastiska häst. Han är en guldhäst!

11. Hur är min häst att rida

 
Dusty är en snäll häst. Inte särskilt busig och hyfsat orädd. Vem som helst kan sitta och glida runt på honom, han lunkar snällt på. Dock att rida på riktigt så är han inte så lätt som alla tror. Alltså han är inte svår som i att han blir arg eller bockar eller stegrar eller sticker eller så men han är ändå inte enkel. Han är väldigt lat vilket gör det lite klurigt ibland. Speciellt när andra ska rida så testar han massor. Hans bästa är att snika in i mitten eller slängtrava. Det gör han så mycket som möjligt när någon ny ska rida. Är man bara bestämd från början och rider ordentligt med benen så skärper han sig dock på en gång. Men han är inte så lätt som alla tror skulle jag vilja påstå.
 
Man får inget gratis ibörjan när man rider Dusty. Han gör det som krävs, knappt. Vi börjar dock komma så långt att jag kan glida lite och han fortfarande håller sig i formen men inte helt glida hela tiden, haha. Sen har han en hemskt stötig trav och en jogg som kan vara väldigt ful om man inte rider ordentligt i varje steg. Så antingen får man en gångart som känns hemsk eller en som ser hemsk ut. Men vi jobbar på den här rena joggen som han kan, bara man jobbar ordentligt!
 
Annars är han jäkligt snäll och ställer upp på de mesta jag ber om. Jag vet inte om det är för att han har så låg rang men han är väldigt mån om att jag talar om för honom att vi vågar göra saker. Flera gånger har jag varit med om i nya situationer att han frågar mig om vi verkligen ska. Som vår första tävling så travade man in mot domaren och då tvekade han först i typ en halv sekund i traven och då manade jag på honom och han slappnade av och gick jättefint. Han är snäll mot de flesta men han behöver någon han litar på när det väl gäller. Inte så supermodig på egen hand kanske?
 
Ja, han är bra fin att rida som sammanfattning! Hans galopp är fantastisk och supermjuk - som kompensation för en hemsk trav haha. Jag älskar honom och skulle inte byta ut honom mot någon annan kuse!

Ett snabbt!

Kommer utförligare utvärdering efter tävlingen! Igår gick i alla fall bra. Började med reining och han var fin i volterna men drog väldigt i rundownsen. Kom där etta?!! I pleasuren var han också lite väl på i traven men de som kollat sa att 
det såg mjukt, trevligt och jämnt ut så de var kul att höra. Där vann vi också. Kul med lite revansch efter att ha blivit bortplockad ett par gånger! 

Sen blev det ranch trail och det var samma mönster som i Strängnäs fast i ett mindre ridhus = snortight. Gick rätt bra, kändes bra för han var med mig fint. Men fick så klart tusen islag och sen gick han iväg när jag skulle hoppa upp. Kom tvåa! Efter det blev det trail och det gick inte så bra. Klantade till det rejält i ena svängen. Han ville inte riktigt svänga och då tryckte jag på för hårt vilket gjorde att han fattade galopp där det var trav. Sen ville han inte bryta av så slog i onödigt mycket och fick ju massa minus pga break of gate. Enda klassen där jag var säker på vilken placering jag skulle få - trea. 

Kände mig igår lite snopen över att det blev bättre placeringar i de grenar vi typ aldrig tävlar än i våra paradgrenarna. Men nu har jag sovit på saken och kan konstatera att jag lärt mig sätta fingret på felen mycket bättre än förut. Jag vet vad jag gjorde för fel. T ex i ranch trailen tog jag för lång tid på mig att hoppa upp och i trailen tryckte jag på för mycket. I reningen borde jag gjort tydligare signaler i bytet och traven i pleasuren blev för snabb eftersom jag ville ha ett högre tempo för jag var så orolig för att få fuljogg. Jag är också jäkligt nöjd över min fina pålle som är så lugn och cool hela tiden. Han kan galoppera snabbt i ena klassen och dra ett ärevarv för att i nästa galoppera lugnt i en pleasure. Så fin! Fick även mycket beröm för att han var så fin på framridningen. Han är så grym!

Tränade igår inför invigningen som vi ska vara med på idag! Hade då stånget och han gick så jävla bra på det i galoppen! Så nu är jag i valet och kvalet om jag ska köra med det några klasser idag. Typ ranch pleasure och horsemanship. Alltså han gick sjukt fint! Har ju inte tränat så mycket hemma. Bara en gång senaste månaden så vet inte om jag fixar det. Får se hur det känns på framridningen. Men är bra sugen på att testa! Haha blev ett långt inlägg ändå så här på morgonen en söndag! Well somnar man 23 så vaknar man av sig själv efter 06!

Nu laddar vi inför KM! Målet idag är att ha kul, få en färgglad rosett och göra vårt bästa!