Frajdäj frajdäj!!!

Haha och jag har en ledig helg så det är en "riktigt" fredag denna vecka. Imorrn ska vi på clinic igen. Det är därför det är snö ute igen nu. Suck. Tredje gången i rad som det blir sämre väder just till clinicen. En gång kvar sen i mars. Ska vi tippa på orkan då? Jaja, har hämtar Moniqas släp och fixat allt klart tills imorgon. Släpper ut hästarna och åker sen, som förra gången. Jag är ju en planerare så har redan gjort i ordning typ allt. Kommer bara behöva packa sadel och häst imorrn, känns skönt. Får se om jag hittar på någon aktivering ikväll efter jobbet eller om jag bara borstar. Kanske jobba lite från marken ändå, det är ju så kul! Igår var Cattis med igen och skulle rida lite. Det har gått väldigt bra för henne de andra gångerna. Dusty brukar inte visa sin bästa sida när andra rider tyvärr. Han är en riktig ögontjänare och vet precis hur han ska göra med andra för att slippa. Igår gjorde han så även med Cattis. Så jag fick hoppa upp och rida sen efter ett tag. Han ville knappt trava med henne först... Ja, tro nu inte att det är något fel på honom. Han är bara lite för klipsk faktiskt. När någon annan rider så beter han sig som en vinglig unghäst ungefär. Fast värre haha. Han går emot allt! Går emot skänklar, tygeltag, säte. Går in mot mitten hela tiden eller så drar han sig nära sargen så din fot skrapar i. Han kan plötsligt göra jättefina skänkelvikningar - fast du vill egentligen galoppera. Haha ja, han är inte så lätt ibland. Plus att det är svårt för andra att säga till så ordentligt som egentligen behövs. Det är alltid så när man rider någon annans häst. Man blir lite mer försiktig liksom. Och det utnyttjar min kuse till max. Men han är snäll i alla fall, busar inte. Bara går i sin egna värld. Knashäst!

Bästa


Min fina häst ger mig så mycket glädje och energi. Idag jobbade jag 8-16 men var inte riktigt färdig när klockan var 16. Bestämde mig för att åka till stallet först när det var lite ljust ute fortfarande. Härligt när det inte är kolsvart klockan 15! Däremot var det ju inte ljust så länge efter 16 haha. Men när Dusty var sadlad och klar så var klockan typ kvart i fem och då var det rätt mörkt. Tände lampan vid padocken och red runt åkern. Lampan räcker en rätt långt nu när det är snö ute. Hade även pannlampan på. Red i repgrimman, länge sen så det var på tiden. Började alltså runt åkern. Lite skritt och trav i snön, underbart. Dock jäkligt kallt och blåsigt på väg bort från stallet. Sen korsade jag åkern vid sommarhagen där jag sett en annan tjej rida tidigare i vintras. Där visste jag att det inte var knöligt under snön så då passade jag på att ta en galopp i den halvdjupa snön. Så himla härligt! Har faktiskt inte galopperar ute i repgrimman tidigare, det gick så klart jättebra. Sen tog vi en galopp till på vägen hem, pigg och glad häst som lyssnade jättefint på sätet och rösten även fast han brukar bli hetsig på hemvägen. 

Efter det tog vi en sväng i padocken och övade på öppnorna igen. Även att lyssna på skänkeln så växlade mellan trav och skritt i korta intervaller. Han hängde väldigt i handen, alltså gick emot trycker på nosryggen. Hade svårt att få honom att släppa efter ordentligt. Jobbade på vidare i skritten och arbetade med mer och mer ben. Helt plötsligt så släppte han helt och var sig superfint! Blev bara ett halvt varv för jag ville belöna honom när han äntligen jobbade helt med mig. När jag hoppade av såg jag att han tuggade och slickade sig runt munnen. Kändes väldigt givande och jätteroligt! Måste rida mer i repgrimman, det går faktiskt riktigt bra med den. Sen gillar jag att växla så han slipper bett eller stång helt ibland. 

Fick mig en energiboost av min fina pålle så då fick det bli jobbet igen 18-19:30. Slitigt men nu blev det i alla fall rätt så färdigt. Nu ska jag dit om några timmar igen, haha. Börjar 05 imorrn. Så dags att sova!

Shopping

Fick mig en grym lön nu i januari! Eller "fick" är väl fel ord, "kämpade mig ihop" en är snarare rätt uttryck. Hur som helst så efter att ha betalat alla räkningar samt satt över pengar på alla sparkonton - pension, sparande och tävlingar, så fanns det gott och väl över. Ska såklart spara lite extra och jag är inte en slösa. Är rätt duktig på att spara pengar även om det säkert låter som att jag bara gör av med, haha. Tog med mig min fina vän Cissi och åkte till Täby. Där shoppade vi loss på all härlig rea! Ville hitta något att ha på mig till Take Offen nästa vecka men det gick väl si så där. Hittade massa annat roligt istället. Massa underkläder på rean, sjukt bra för tycker det är så dyrt att köpa annars. Fem par trosor och en bh för 230:-, helt klart värt - tack Cubus! Sen ett par jeansshorts, jättekonstigt denna årstid men mina gick sönder i slutet på sommaren och jag hittade inga jag ville ha. Nu fanns det ett par som ser typ likadana ut som mina förra och var på rea så jag passade på, redo för sommaren liksom. Sen vart det en tröja och ett par grymma leggins på HM. Sist men bäst var ju ändå de sjukt snygga skorna jag köpte på Din Sko. Ska visa bild sen. Jag älskar dem! Inte på rea men det sket jag i. Såg dem det första jag gjorde och köpte dem innan vi gick hem. Sög på karamellen liksom och insåg att jag inte kunde strunta i dem, hehe. Så sjukt snygga men ingen bra färg för denna årstid men sen ska det väl torka upp så då får de komma ut. Till Take Offen får de följa med i alla fall för då är vi ju inomhus hela dagen. Woop woop, hej då pengar - hej lycka!