Min kära lilla ponny

Har varit på landstället tillhörande stallägaren, var väldigt trevligt även om regnet kom tillslut. Sen drog vi till stallet och byggde en trailbana igen. Måste verkligen träna bommar nu inför Strängnäs. Fortfarande kamelsteg över travbommarna men det är bara att jobba på. Red även utan tyglar idag och han gick riktigt fint. Joggen och skritten börjar verkligen sitta nu i snigerlfart!

Jossan fick rida lite på Dusty sen och hon tyckte att han utvecklats sen jag fick hem honom. Jättekul att höra att det inte bara är jag som tycker att han blivit bättre! Red även lite på Jossans Jack och han blev väl lagom irriterad på mig. Jag är ju både tyngre och starkare än Jossan så han kunde inte riktigt "smita" undan på de sätt han är van vid. Han fuskade lite till en början men tillslut så gick han riktigt bra i joggen. Dessutom så är han inte alls lika hetsig längre och inte alls lika tung i munnen, du har jobbat jättebra Jossan! Nu ska vi bara få herren att sluta fuska med ryggen ;)

Sjukt nyttigt att rida andra hästar i alla fall! Känner att jag lärt mig mycket på Dusty på senaste tiden faktiskt. Har lättare att rida mer med ben och säte, alltid bra!

Träningsvärk

Skulle ha ridit ut idag men glömde mobilen hemma. Är ändå lite vidskeplig så känner att jag kan ge mig fan på att någonting händer när jag rider ut utan mobil. Har alltid mobilen på mig annars. Ville helt enkelt ute ta den risken. Tog istället på stången och gick ner till ridhuset för att träna pleasure. Funderar på att rida det på stång och en hand. Än är vi långt ifrån klara på stång men någonstans måste jag ju börja. Gick riktigt bra och han gick mycket bättre med huvudet i galoppen idag. Hade låååånga fina tyglar och då trivs han som bäst. Kommer dock ha träningsvärk i benen då vi jobbade på mycket långsamt tempo och det kräver en jäkla massa lårmuskler om inte annat. Idag började även lopen komma bättre och bättre. Han sänkte tempot bara med hjälp av sätet men gungar lite för mycket med huvudet ibland. Men det går framåt i alla fall!

Proppen!

Åh ja! Nu har jag sett proppen inför Sbywr's hösttävling! Är sjukt taggad och tror jag har bestämt mig för följande klasser:

Trail D

Trail C

Versatile horse D

Western riding D

Horsemanship C

Pleasure C

Mååånga klasser blir det men jag tror inte det är någon större fara. Han behöver så lite framridning och sen tar ju klassen typ max fem minuter. Sen är han ju expert på att somna så fort han får en chans. Haha, man har väl en äkta quarter!

 

Såg även att de tänker utse en high point rider på D- och C-nivå där man räknar sina tre bästa resultat så sex klasser är nog endå ett "måste", hihi. Nä, tror konkurrensen är rätt hög men det är alltid kul med lite "cuper" under en tävling. Dags att börja träna!