Helgen

I fredags fick dusty klara sig helt utan mig eftersom det var jobb och sen direkt efter personalkul med minigolf och middag. Supertrevligt och en mycket bra start på helgen. Har ju helt fantastiska kollegor och vi har alltid roligt tillsammans. På lördagen så skyndade jag mig först till mamma och pappa för att mamma fyllde år. Klappade på vovvarna och gav mamma paket. Hade lite pressat schema så åkte sen till dusty och borstade och fixade med honom i hagen. Han hade gärna följt med mig ut haha. Visade tydligt genom att gunga på "grinden" till hagen med mulen. Söthästen. Så han blev snopen när jag sen lämnade kvar honom. Men jag hade inte tid för jag skulle till Elin och ge lite tips till henne och Alice! Dubbla vilodagar är dessutom väldigt givande för min häst. Men jag borde ha haft lite längre kvalitetstid. 

Sen körde jag hårt med Elin haha. Massor med info och både Elin och Alice såg lite trötta ut när vi var klara. Det är så mycket att tänka på när man börjar gå djupare in i traildjungeln. Jag vet hur förvirrad jag var första gångerna med Carro. Så nu fick jag förvirra Elin haha. Alice är så duktig med bommar, hon flyter på fötterna och är försiktig. Till skillnad från dusty som jag har fått lära att lyfta och vara försiktig. Alice är det naturligt och har väldigt trevliga steg också. Hon har lätt för sig med avstånd såg det ut som, bådar gott för dem. De är så fina tillsammans och utvecklas hela tiden! Elin har en ödmjuk inställning och har lätt för att lyssna och ta till sig. Därför jag öser på så mycket info, haha borde ha bromsat lite. Men när någon är så villig att lyssna och lära så är det ju roligt och då vill jag dela med mig av allt haha. 

Lördagen fortsatte med att Elin följde med mig hem och sen gick vi på Jacobs inflyttningsfest och sen ut på krogen! Mycket lyckad kväll! Ett tag lät det inte som att det ens skulle bli av något alls och så blev det superskoj! Brukar ju ändå vara så. Beerpong spelade vi och det var ingen sport för mig haha. Elin däremot visade sin dolda talang och träffade alldeles för många gånger! Ja, som resultat av en rolig lördag så blev ju söndagen väldigt lugn istället hehe. Har legat på soffan typ hela dagen. Inte förrän vid 19 åkte jag till stallet. En himla bra helg med alla mina olika vänner. Jag är lyckligt lottad! 

Mönster hit o ditFörsöker att bygga upp ett mönster inför freestylen till AWG. Lättare sagt än gjort haha. Men nu har jag en plan som jag tror kan funka. Blir intressant att testa det på Denan nästa vecka. Det är ju där som vi ska tävla sen så blir bra med lite genrep. Planen är att inte ha så utstakat exakt 2,5 volt hit och dit utan istället ha en lös plan och lyssna på musiken. Jag vet att jag vill göra en liten långsam volt vid ett visst musikstycke och då påbörjar jag den bara så fort jag hör det stycket. Oavsett vart jag befinner mig. Fördelen med freestylen är ju att man inte ens behöver göra volter så jag måste inte vara tydlig i att de hamnar på "rätt" ställe. För inget är rätt eller fel! Skönt liksom! 

Övade i bosalen och japp - den blir det! Han går så mycket bättre i just reining när jag inte kan störa honom i munnen. Personligen tror jag att det är en kombination. Jag kan inte reining och blir lite för snabb för jag tror det är viktigt att rida snabbt. Han blir lite för på och stänger av hjärnan när vi börjar med dessa manövrar. Dålig kombo. Med bosalen bryta detta då jag inte pillar i onödan och han ser det mer som trevligt och bara galopp hit och dit istället för att gå in i rening-mode. Inte vet jag, kanske är helt ute och cyklar. Men just de här manövrerna som är med i reningen gör att han stänger av mig snabbt. T ex när vi tränar trail är han alltid jättemed mig och går på långs tyglar på en hand utan problem. Han är glad och nyfiken. I reningen blir det mer autopilot. Bosalen är i alla fall svaret för oss. Tänker därför också köra pleasure i den, för där har vi samma problem. Det är tråkigt så han stänger av. Det blir pleasure på awg om versatilen är för svår. Han bjöd på en fantastiskt jogg med perfekt form kring hela fyrkanten när vi hade bosalen! Grymt ju. 

Kanske någon då tänker "men ha alltid bosal då!". Det funkar inte så för min del. Jag vill ta oss till B-nivå och större tävlingar. Då måste vi rida på stång och en hand pga hans ålder. Det är inte ett val för mig att tävla för evigt på c-nivå bara för att kunna ha valfri bettsling. Målet är ju att rida på stång utan att behöva ta i det så jag anser inte att det är någon skillnad då. Däremot kommer vi ju aldrig satsa på reining eller pleasure så då tävlar jag gärna de klasserna på lägre nivå och med bosal. Oavsett hans ålder. Men t ex trail vill jag utvecklas mer i och då är det stång som gäller. 

Lektion igen!

Så var det dags för lektion igen. Pga allt regn idag så fick hästarna stå inne ett par timmar. Så dusty var pigg, torr och full med kutterspån haha. Carro drog fram bommar idag igen och det är ju så roligt! Måste träna mer trail när jag är själv också. Mycket roligare med bommar ju! 

Vi började med en box som var stor nog för två travsteg/ett galoppsprång. Där travade vi och övade svängar genom. Alltså travade inte bara rakt igenom utan över hörnen eller vad jag ska säga. En övning för bogarna. Fick massa bra tips på hur jag skulle få upp honom och vilken skillnad när han verkligen lyfter och inte lutar sig. Fick hjälpa till med två händer och korrigera honom för att sen kunna gå över till en hand. Börjar komma mer och mer att han böjer sig för innerskänkeln. Han jobbade på bra och blev finare och finare. 

Sen hade vi även två galoppbommar som vi skulle rida över och sen genom fyrkanten. Dusty galopperade jättemärkligt först. Han hade typ handbromsen i och traloppade. Fick då öka galoppen och sen försöka samla med lika mycket energi. Tillslut så släppte det och han gick toppen! Inga problem genom rutan och över bommarna. Sen bytte vi till vänster och det var svårare att rida först över bommarna och sen in i boxen. Dusty gick så jävla fint i galoppen åt det håller. Bärig som tusan! Carro sa flera gånger "rör honom inte alls" för jag fattade inte att han gick så bra som han gjorde. Han klarade sig själv liksom. Att vi splittade ett par gånger var mitt fel för jag fick inte till en bra väg. Han kämpade på och gjorde sitt bästa även när vi kom helt fel. Tillslut fick jag till det och då var han klockren. Jag måste ju också göra rätt, inte bara han!

Är jättenöjd med lektionen, som alltid. Roligt att se Cattis och Jack också som utvecklas superfort! Nu ska vi öva på det här och tänka på trycket i galoppen så att han inte bromsar så där igen. Den ska vara rund och fin och inte knackig!