Mys


Igår testade vi vår egna barbackapadd. Själva känslan var lika bra som Elins finare variant. Däremot måste jag verkligen korta av tie strapsen de är alldeles för långa vilket gjorde att jag inte kom åt med benen haha. Fick sätta padden lite längre fram än tänkt. Gick bra det med men satt ändå inte helt optimalt så får korta av dem en hel del. Hade tränsbettet och körde mjukgörande. Gillar verkligen att jobba med mjukgörande utan sadeln då känner jag verkligen när jag sitter lite fel och coren får jobba ordentligt. Min inspiration var ändå lite låg eftersom jag var omotiverat trött i fredags. Men vi hade det mysigt och jobbade på med öppna sluta och skänkelvikningar. Så kul att känna att han förstår vad jag vill bara beroende på hur jag sätter mig på sittbenen. Inte för att det är jättebra eller många steg men det är en början i alla fall. 
Efter ett tag så roade vi oss istället med att rida omkring utan träns. Först hade jag det runt halsen på honom men sen ville jag testa utan det helt. Snällare häst får man leta efter. Däremot får jag kvitto på att vi måste träna ännu mer samling för benen. Han gasar gärna iväg i traven och sänker huvudet alldeles för lågt. Tur att han lyssnar på stanna i alla fall haha. Vi gjorde volter, övade på spinn och rygga. Ja, han är en riktigt klippa som jag verkligen litar på. Sen fick han traska runt naken medan jag plockade upp massa bajs i ridhuset. Ingen hög hade min häst skapat... Hur som helst var det en himla mysig stund då han följde efter mig och vi kliade och myste en massa. Sen showmanshipade vi pyttelite och han följde snällt efter mig och ryggade riktigt fint. Han är verkligen så himla mysig den här hästen världens bästa! 

Idag, lördag, så var det vilodag för Dustys och jag jobbade 07-18. Gick ut i hagen och gav honom ett par morötter och klappar. Det var mörkt men jag kände minsan att han var väldigt lerig haha. Blir till att borsta imorrn. 

Hästigt!

Igår hade jag en riktigt hästig dag! Började morgonen med att åka till Dusty och fixa stallet först. Sen tog jag in honom och skalade av resterna av hans lila täcke. Haha det var bara smulor kvar , inte ens någon idé att försöka laga. Sen tog jag med honom ut till balen så fick han hjälpa mig fixa hö. 
Mums! 

Sen kom Moniqa, Jossan och Ellie och hälsade på oss. Så skoj att se dem alla! Vi stod ju i samma stall förut så nu skulle de komma och hälsa på oss i vårt nya stall. Sen gick vi till ridhuset så red jag lite först. Han gick mycket bättre igår än i förrgår. Jag red dels mycket bättre och sen tror jag att han blivit lite stel av att stå så många dagar och nu börjar han komma loss i kroppen mer. Sen fick Jossan rida, hon blev lite överraskad först i hans trav haha. Roligt och se henne rida dusty, det gick riktigt bra. Ellie hoppade sen upp och red lite hon också. Ellie är ju duktig på dressyr så sa åt henne att gärna testa öppna, sluta och skänkelvikningar. Hon tyckte det var kul att rida honom eftersom han faktiskt kunde göra dessa grejer rätt bra. Känns skönt att allt slit jag lagt ner med att öva på grejerna faktiskt lönar sig haha. Ellie tyckte inte att hans trav var så farlig, den första som säger så. Tror det är för att hon ridit så mycket dressyr och verkligen vet hur man kommer ner i sadeln och sitter med hästen. För det är tricket på dusty att följa med honom i rörelserna och inte spänna knäna. Jätteroligt när någon som är duktig på dressyr hoppar upp, dusty pinnande på jättefint med Ellie när de körde skolorna. Håkan höll som vanligt på att såga massa grejer i ridhuset men nu är dusty så van så han rörde inte ens ett öra när Håkan höll på. Känns skönt, min lilla klippa. 
Lite mystid!

Sen var vi ut i hagen och myste lite med Cattis Jack också. Han är ju alltid sugen på att kela haha så himla nyfiken. Dusty fick gå naken då solen faktiskt värmde igår och han såg riktigt nöjd ut över det. 
Sååå mysigt!

Sen åkte jag hem för att hämta mitt gamla vardagsrumsbord och även kartongen som mitt nya bord kom i. Drog sen till granngården för att kolla om de hade några täcken på rea. Det hade de inte däremot ett amigo med 100g till vanligt pris. Men ville först kolla på nätet vad de kostar och även dubbelkolla storleken. Däremot hittade jag en jacka på rean som kostade 125:-, en bra vårjacka. Lite stor men äh, duger till stallet. Gasade sen vidare till återvinningen och slängde alla grejer och sen tillbaka till stallet. Där städade jag mitt skåp, fixade nytt spån i Dustys box och sydde ihop hans bruna täcke. Tar en stund att sy för hand men vad gör man inte för sin pälskling! 

Jag hade råkat ha ut min torrboll i bilen i förrgår när jag hämtade mitt nya bord så jag var som tvungen att städa den ordentligt eftersom det bar blött och klibbigt på golvet i bak. Så jag åkte till jobbet och städade ur hela bilen noggrant. Städar ändå den rätt ofta då jag verkligen inte gillar när den är dammig och skitig. Jag har ju så lätt att städa den och får dammsuga gratis på jobbet så det finns liksom inga ursäkter. När jag var klar insåg jag att den verkligen behöver en tvätt så köpte en diamanttvätt faktiskt. Tog bara 40 minuter innan det blev min tur att tvätta.... Men jag lyssnade på Serial så det var lugnt. Lyssnade faktiskt på Serial under hela dagen. Om ni som jag lyckats missa den så lyssna på den podden! Riktigt intressant. Har bara sista avsnittet kvar. 

Sen tillbaka till dusty för att klä på honom ett täcke då solen gått ner och det var kyligt. Efter det tillbaka till granngården enbart för att konstatera att de inte hade 130 i amigotäcket. Lyckades istället hitta det på hööks hemsida och klickade hem det. 1-3 dagars leveranstid och hade även 15% rabatt på valfri vara så det landade på 1093:- med frakt så det blev ändå billigare än vad granngårdens hade kostat. Känner mig nöjd. 

Gasade sen vidare för att möta upp Jacob så åkte vi till hans tjejs stall eftersom hon hade köpt en ny häst. Så himla söt! Skitstor tycker ju jag typ 165 och 3 år. Sjukt gullig också. Så klappade en stund och kollade lite på deras jättestora stall med typ 25 hästar. Haha lite skillnad liksom. Sen tillbaka till mitt stall igen för att kolla när Carro red Jack. Såg riktigt fint ut! Efter det så pratade jag och Carro en bra stund ute i kylan. Alltid lika trevligt. 

Haha ja det var en lång dag som startade klockan 08:20 när jag gick hemifrån och sen kom jag hem 21:15. Var ju dock hemma två gånger på 20 minuter under dagen haha. Härligt med såna här dagar ändå! 

Sadel på


Guldhästen

Ja, idag körde vi första riktiga ridpasset. Började med att skrittafram ute eftersom att det var så otroligt härligt väder! Solen sken och det var riktigt värmande, underbart med vårkänsla. Däremot så är det ju kladdigt överallt just nu. Något som dusty inte alls uppskattar. Han gick väldigt långsamt och motvilligt. Gick bättre på grusvägen. Sen red vi en stund i ridhuset bara för att känna av. Jag red tyvärr väldigt dåligt idag. Kan kanske ha berott på att jag va kissnödig haha. Kunde liksom inte sitta ner ordentligt och slappna av. Dusty latade sig och ville helst inte anstränga sig för mycket. På slutet så laddade jag om och började rida ordentligt och då fick vi till riktigt fin lope på lång tygel och även en supertrevlig jogg. Så då slutade vi. 


Dusty fick njuta i solen naken en stund både före och efter ridningen. Han klagade inte men han klagade inte heller när jag kom tillbaka till stallet och klädde på honom ett täcke när solen var på väg ner. Nöjd kille helt enkelt. 

Inte lila nöjd matte som har ytterligare en stor reva att laga. Suck.