Släktforskning

Har fått kontakt med han som ägde Lone Bright Star, "Bob", 2000-2012. Tråkigt att han inte längre lever men ett förståligt val då han blev så illa skadad. Vad jag fått höra så verkar Dusty fått mycket av sitt temperament från sin far. Lugn, lättlärd, snäll. Jätteintressant att höra. Fick även kontakt med en tjej som har en halvbror till Dusty och även de var lika till psyket. En annan halvbror till Dusty är ju Tobbe Larssons häst Nicke. Det var även Tobbe som tog Bob hit till Sverige. Så tack så mycket Tobbe, haha!

Lasso

 
Pappa var med idag igen och vi släpade fram flera bommar och bygde en liten del av trailen. Tog även med lassot så vi kunde träna på det. Måste komma ihåg att inte släppa tyglarna utan hålla i dem under tiden som jag fixar med lassot. Gick väldigt bra och jag träffade flera gånger men det blir inte så på tävlingen eftersom det lassot inte är lika mjukt som mitt. Jag har jättesvårt för att svinga hårda lasson. 
 
Trailen gick väldigt bra faktiskt. Vi övade på box. Att gå in i den och göra vändningen på en gång istället för att gå in, stanna upp och sen vända. Domaren på Roslagstoppet vill att man gör allt i en flytande röresle så det är ju bara att träna på. Gick bra idag, har haft jättesvårt för det tidigare men idag släppte det faktiskt. Kunde till och med trava in, sakta av och börja vända utan att slå i bommarna. Grym var han idag!
 
Körde en lite annorlunda uppvärmning. Lät honom älga på ordentligt i traven så han verkligen fick sträcka ut och komma igång ordentligt. Inga krav på formen eller begränsningar av tempot - han fick göra som han ville. Precis som vi värmde upp inför koträningen. Tror det hjälpte. Bogarna kom liksom loss mer och han kunde göra riktigt snäva svängar. 
 
Tränade mer på de där serpentinerna med koner och bommarna, fortfarande svårt men idag gick det framåt verkligen. Snart kanske vi kan ta oss runt alla, haha, KANSKE. Släpade lite på konerna också vilket han inte brydde sig om alls, han travar med tre stora koner på släp utan problem, duktiga killen. Är så sjukt stolt över honom. Han utvecklas hela tiden!

Lone Bright Star avkommor?

Åh, sitter och letar på nätet men går inte att hitta någon info alls om Lone Bright Star...! Om jag förstått rätt så är han inte längre tillgänglig som hingst. Vet inte om det är för att han är kastrerad eller inte längre lever? Skulle vara så kul att hitta något syskon till Dusty. De enda jag lyckats leta fram har bara skrivit om sina hästar för flera år sedan. Någon som känner någon mer som har en Lone Bright Star avkomma? Vill veta mer om hur de hästarna är, om de liknar min med sitt fantastiska psyke?
 
Hjälp!