Vårväder

Slog på och började hagla när jag och dusty var på väg ner till ridhuset. Haglade i typ fem sekunder och sen regnade det. Sen sken solen. Vårväder-delux, haha. Blev ett pass med fokus på snabbhet för skänkeln och träning på sidepass. Glömde byta till boots och sporrar så förväntade mig lite bök. Det blev det också men inte alls så farligt som jag trodde.

För någon månad sen var jag tvungen att sätta på mig sporrarna igen för att han bara gick emot skänkeln och vägrade fatta galopp och lyssna. Så då fick jag ta på sporrarna så att jag kunde korrigera de dumheterna på en gång. Han SKA gå undan för skänkeln och inte hänga sig på den, det är allt annat än okej. Så det var skönt att idag ändå känna att det gett resultat. Även om jag har sporrar så använder jag dem ju inte om han svarar bra. Bara när de behövs naturligtvis. Så han har verkligen blivit me alert och kvick på skänkeln. Skönt för har verkligen jobbat med det.

Sidepassen gick framåt idag även om det är vingligt och inte så bra ännu. Men det går åt rätt håll i alla fall och han försöker verkligen göra rätt. Det kräver dock mycket koncentration och ett steg i taget. Bara det blir rätt så får det ta hur lång tid det vill.

Hoppas ni alla har en trevlig Valborg. Och att ni är ute och festar järnet! Själv ska jag jobba. Men man minns ju när man var yngre och drog runt och partajade på stan. Kul och bra minnen, som sig bör!

Lovley

13 dagar

Om 13 dagar är det andra wa-omgången så det är bara att träna på! Fast det är bara 12 dagar tills tävling eftersom jag tävlar dagen innan, haha hade inte tänkt på det förrän nu! Well det är iaf dags att lägga i en högre växel på träningen hur som. Den föregående veckan blev rätt lugn med ett hårdare pass, en uteritt och två markpass där mest hans huvud fick jobba. Den här veckan blir det mera träning och trimmning.

Idag körde vi på svängbarhet och lydnad. Han går jäkligt fint i skritten och traven nu och fortfarande mycket jobb kvar i galoppen. Men som sagt riktigt bra i de andra gångarterna. Har börjat med att rida på längre tyglar i förberedande syfte för stången. Han håller sig jämn och fin.

Mycket vändande och flyttande undan skänkeln idag. Så han blev mjuk och smidig. Sen i galoppen började jag även jobba med den förvändagaloppen, har bara testat en gång förut. Det är ju superbra att jobba med och måste bli bättre på det! Det gick över förväntan. Körde en långsida och en kortsida i förvänd innan jag saktade av, väldigt nöjd. Gjorde det ett par gånger åt båda hållen. Han försökte byta en gång men annars lyssnade han hela tiden bra. Vill inte ha en häst som byter bara för att det är fel, han ska ju lyssna på vad jag vill.

Efter det så tränade jag på att inte byta. Dusty gör gärna så att han byter för sig själv när jag börjar göra de övningar jag brukar göra inför bytena. Men idag ville jag inte byta utan att han skulle sakta av till en lugn trav. Så fort jag gjorde en förhållning så tog han det som signal att byta - vilket var fel. Jobbade vidare tills han började lyssna på signalerna istället. Efter lite tjat så gick det riktigt bra och han lyssnade klockrent. Så då gjorde jag tre serpentiner över medellinjen med två byten som blev perfekta. För då var han med mig och lyssnade på minsta lilla grej. Kanon!

Allt som allt ett väldigt bra pass som jag är supernöjd med! Imorrn blir det nog lite mer trail eller liknande. Kul med omväxling ju!