Tvättat

Blev en lång dag fast inte så mycket stod på listan. Jobb mellan 11-19 och sen tvätta hästen lite grann inför clinicen imorgon. Blev kvar en stund på jobbet för att en kollega kom in och snackade lite, alltid roligt - underbart med ett jobb där man har fantastiska kollegor! Fick även goda nyheter på jobbfronten men hann inte skriva på några papper så väntar med att fira tills bläcket har torkat, haha.
 
Sen åkte jag till stallet och Dusty var lagom ren. Han hade rullat sig i leran men som tur var så hade det torkat så det var lätt att borsta bort. Tog tag i att göra rent svansen och manen, det räcker liksom för att han ska se riktig ren ut. Ska på clinic imorrn så vill att han ska vara lite ren åtminstone. Plus att då behöver jag inte tvätta så seriöst på fredag inför tävlingen på lördag. Dusty blev lagom nöjd när jag försökte spola av pannluggen. Han gillade inte vatten kring öronen. Så det diskuterade vi en stund och kom sen överens om att jag fick svampa av pannluggen i alla fall. Haha, förstår att han inte gillar vatten i öronen. 
 
Så nu står min prins i stallet och gottar sig så att han ska vara full av energi imorgon. Åker till stallet vid 07.30 tror jag. Så hinner jag mocka och borsta av honom utan att behöva stressa. Drar sen till Sika vid 08.20 och så drar clinicen igång vid 09. Ska bli jätteroligt. Massa massa trailträning, perfekt inför lördagen. Eller ja, hinner väl inte lära mig massa nya grejer innan lördag men kanske kan få lite roliga tips och trix. Går det som jag hoppas på jobbet så kommer jag kunna ta lektioner sen av Carro i höst. Då ska vi bli riktigt grymma på trail! 
 
När jag kom hem så möttes jag av en mindre spännande grej. De håller på och målar våra fönster i lägenheterna och imorrn är det tydligen min tur. Kul att de meddelade det dagen innan. Allt i fönstren ska bort och även allt på balkongen. Ja alltså det är väl inte ett problem i sig men jag är ju rätt kort så det är lite svårt för mig att ta bort gardindera. Men jag lyckades efter idogt kämpande. Däremot vet jag inte alls hur jag ska få bort vindskyddet på balkongen men jag tycker att de får vänta en stund eftersom de inte kunde förvarna åtminstone två dagar innan. Så ska pappa hjälpa mig imorrn att ta bort det på något vis. Så precis nu har jag satt mig och ätit middag. Haha, ja som sagt, det blev en lång dag. 

Lastträning - because we can!

En grej jag reflekterat över är det här med lastträning. Nu kommer jag vara ful och dra alla lite väl över lag men ni får missförstå mig rätt. I stort sett varje gång jag säger att jag ska lastträna min häst så säger de i stallet som rider klassiskt "jaha, oj han är svår alltså". Däremot i stort sett alla jag känner som håller på med western övar även de på lastträning. Innebär detta alltså att alla westernhästar är sjukligt svårlastade? För min del är det i alla fall på det här viset att jag tränar på saker för att kunna utföra dem bättre. Svaret är alltså "nej, han är inte svår men han kan bli lättare och lättare".

Om någon säger till mig "idag ska jag hoppträna" då är inte min spontana reaktion "oj, jaha din häst kan inte hoppa alltså". Det är väl självklart att man alltid tränar på moment för att utvecklas. Min häst kan galoppfattning - betyder det att jag aldrig mer behöver träna på det? Nice! Han kan gå i sin hage och så kör jag bara på så fort det är dags för en tävling. Toppen! Eller vänta nu...? Så ingen tycker ju att det är konstigt att man övar samma grejer inom ridningen, varför är det då konstigt att man vill öva på lastning?

Själv skulle jag vilja lastträna oftare men har ju varken bil eller släp. Vill att dusty ska gå in bara jag pekar på transporten, det är målet. Dit kommer vi bara om vi tränar. Så nej, han är inte svår. Men övning ger färdighet och den med mest färdigheter vinner! ;)

Ledig med regn

Min lediga dag har jag spenderat med att först hämta ett släp som jag ska låna när vi åker till clinicen på torsdag. Passade då på att lastträna på en gång när jag ändå var i farten. Gick riktigt bra. Gick först med Dusty in i transporten som vanligt. Så tränade vi på att backa ett steg, gå fram två steg osv. Verkligen att han ska stanna där jag ber honom. Varken gå vela vägen in eller ut om jag inte bett om det. Efter det så övade jag på att skicka in honom. Gick superbra och kunde skicka in honom och stänga och fixa allt helt själv. Även ta bort bakbommen och be honom backa ut - allt gjorde han utan att hetsa. Är så glad och stolt!

Efter det gick vi ner till ridhuset. Övade ground tie och la ut en triangel med bommarna. Sen tränade vi på triangeln och lite byten. Bytena kommer mer och mer nu. Red även utan tyglar i ett reiningmönster och han stoppade jättefint. Han är så jäkla cool min fina pålle!