Paint championatet

Torsdag-söndag har jag varit på paint championatet och varit funkis. Det var långa dagar och väldigt roligt. Stod i gaten och även i speakertornet med speakern. Lärorikt och skoj att lära känna alla människor lite bättre. Känns kul att bli lite igenkänd. Fick även beröm av folk när jag jobbade i gaten, alltid uppskattat. Tror jag har en stor fördel som både jobbat som funkis i gate och även tävlar mycket. Då vet man vad båda sidorna anser är bra jobb i en gate liksom. Man vill inte stå redo hur länge som helst som ryttare samtidigt som gaten vill att alla är redo i god tid. Får bli en kompromiss helt enkelt.
spenderade en hög med pengar också, laddar inför öppna SMet liksom! 

Idag red jag och testade mitt nya träns, tyglar och stångbett. Är sjukt nöjd med allt! Lite ovant då jag köpte snäppet bredare och tyngre tyglar. Riktigt sköna men ovant bara. Stånget gick han så bra på. Ett typ spoon detta också men med lite högre port och rulle. Långa raka skänklar också. Så det är ett stång för en väldigt snäll och lugn hand. Ett stång det räcker att bara krama lite grann i tygeln. Är så oerhört nöjd med hur Dusty svarade på det. Hade jättelånga tyglar och han gick riktigt bra. Lite överskottsenergi att göra av med först men jäklar så bra han gick sen. 

Övade lite på galoppbommar på volt och han gick så fint i lope. Långa tyglar, långsamt och jobbade som tusan. Det är sjukt svårt, speciellt åt höger. Men det hjälper ju verkligen när han lopar för då hinner jag tänka efter vart jag ska lägga honom. Över lag gick han sjukt bra. Tränade verkligen på att få honom mellan skänklarna. Körde tempoväxlingar och han var väldigt stadig i formen i alla tempon. Är riktigt nöjd med dagens pass. Blir hårdkörning nu innan öppna SMet. 


Det som gör hästar extra bra

Förutom allt sjävlklart fina med hästar så finns det även en extra stor positiv grej. Alla fina människor man lär känna genom hästarna. Finns verkligen en hel uppsjö med människor jag lärt känna på tävlingar, genom hästbloggar och genom att bara vara en del av westernvärlden. Några av mina närmaste vänner kommer ändå genom att vi träffats genom diverse hästaktiviteter. Det är så himla fint och gör mig så glad och tacksam. 
 
Ett bra exempel är bara som igår på Sbywrs tävling. Jag åker dit med min bästa Elin som groom. Elin som jag lärt känna genom WRU, idag min bästa vän. Kommer till tävlingen och där känner jag igen massor av glada ryttare. Kan socialisera med åtminstone en tredjedel av alla som befinner sig på tävlingsplatsen. Prata om hur tidigare tävligar har gått, vart vi ses nästa gång och allt möjligt. Det är så roligt och gör mig väldigt glad. Det sociala är verkligen en stor bit av hästvärlden. Sen visst att jag även är fokuserad på mig, min ridning och det jag och min häst ska utföra. Men t ex under en timmes lång lunch är det ju oerhört roligt att få cathca up lite med de andra deltagarna. 
 
Jag känner igen många och många verkar känna igen mig också. Är en väldigt glad och snäll tjej så vill just du komma fram och prata så är du varmt välkommen.
 
Konstigt inlägg, men jag vill bara verkligen skänka ett stort tack till alla er fina människor som jag lärt känna! Ni alla gör mig glad enda in själen!
Min hårfärg varierar men du hittar mig tillsammans med den lilla palominon, haha. 
 
 

Tävling hos Sbywr

En högst missnöjd Dusty fick hovarna lackade när de andra hästarna fick gå ut i hagen. Sen ville han inte åka låda. Väldigt glad att Elin var med och kunde ta över när mitt tålamod tog slut. Så vi fick in honom till slut. Sen stod han snällt hela resan. Framridningen kändes mycket bättre än lördagens ridpass som tur var. Dock var han lite ofokuserad och ville gärna kolla på alla andra hästar. Men ändå rätt med och inte så springig. 

Horsemanship C
Först ut var horsemanship C och vi var även första ekipaget. Jag klistrade på mitt smile och körde. Det gick lite väl snabbt och allt skedde lite för sent. Helt okej men inte toppen. Rail worket gick också bara okej. Men han skötte sig och höll sig i skinnet! En okej ritt som gav oss en andra plats av sex stycken. 

Horsemanship B
I denna klass var vi sist ut och alla andra stod på andra sidan. Så Dusty la i gasen när vi skulle göra mönstret. Det vart inte vackert alla. Han lyssnade inte särskilt bra. Det som fungerade var det enkla bytet och ryggningen. Annars flängde han bara omkring. Fick dock inte alls särskilt dåligt protokoll. Det är ju verkligen mig och min inverkan domaren kollar på. Det lönar sig att ha dryg-smilet på och sitta helt stilla vad som än händer. Rail worket var katastrofdåligt haha. Dusty sprang med huvudet i vädret och väldigt fort! Jag satt och smilade och fakade haha. "Japp, han SKA springa så här fort och fult, det är med flit". Med det och en, måste jag säga, stark sits, så kan man ändå komma tvåa av fyra haha. 

Sen lunch där det fanns gott om tid att socialisera med alla trevliga människor. Strängnäs har för mycket klasser och konstiga proppar men det är väldigt trevligt på själva tävlingen annars. När jag red fram andra gången så hade jag riktigt långa tyglar och satt och reglerade tempot mest. Sen när det var dags att tävla så kortade jag tyglarna något. Det var en rätt bra taktik tror jag. 

Pleasure C
Dusty var fin och med denna klass. Vi hade ensam inridning då man joggar själv längs med medellinjen och domaren bara tittar på dig. Sjukt jobbigt. Där gled vi bara på och jag rörde honom inget alls. Sen resten av klassen så kändes han fin. Helt okej i alla fall. Sämre i höger som vanligt men ändå bättre än annars. Håkan avslutade med några ord till var och en. Han sa att "det ser ju bra ut, bara lite finslip här och där". Alltid kul med något icke-negativt från Håkan! Den klassen vann vi alltså av sex stycken. 

Pleasure B
Likadan inridning som i C-klassen. I denna klass gick han riktigt bra! Var nog bästa pleasuren vi gjort någonsin. Lite fick vi öka i ena galoppen då det blev lite trångt men han gick riktigt bra. Kunde länga ut tyglarna denna gång. Är så nöjd med denna ritt. Här kom vi tvåa av fem stycken. Ettan var en riktig pleasurehäst som gick så där supersakta så jag är jättenöjd med att få komma tvåa. 


Kanske får börja kalla min lilla ponny för pleasurehäst snart? I alla fall wras-pleasurehäst. Av sex stycken starter i pleasure så har han vunnit fyra. Ganska bra för en häst som förut joggade som att han var halt. Allt går om man bara kämpar på!