Swoosh


Så snabb så han knappt fastnar på bild, haha. Igår så slutade jag 19 och det var upptaget i ridhuset. Så vi tog vår lilla paddock så släppte jag honom. Han var så busig! Rände runt som en liten kanin haha. Satte upp ett hinder som jag skickade honom över. Utan lina och utan infångare. Safe to say att han hoppade för att han tyckte att det var roligt. Så vi lekte och övade på inkallning. Han var riktigt duktig och kom rusande när jag kallade in honom. Sen sprätta han snabbt iväg när jag skickade bort honom. Han gjorde riktiga tigerhopp över hindret haha. 

Idag stod det hovslagare på schemat. Innan så lasttränade jag inför morgondagen. Han var superduktig haha. Trodde att han skulle sura då jag kom till stallet så tidigt, men icke! Öppnade lemmen och han gick rakt in! Ingen tvekan alls. Jahapp, snopen Chris! Så lastade av och nöjde mig så. Sen blev det dock en lång väntan på hovis som var sen. Icke uppskattat av Dusty. Värdelöst att stå inne och vänta. Men fina fötter fick han sen i alla fall. Han brukar tydligen vara lite jobbig med ena bakbenet men idag hade han inte trilskast alls. Så hovis sa att det var mycket bra. Vet inte om han menade att dusty brukade vara jobbig eller om dusty haft lite ont. Hur som är det bra nu då i alla fall. 

Kommer inte gå lika bra att lasta imorgon inser jag ju dock. Dels kommer jag väl känna mig lite stressad, lite ofrånkomligt. Sen kommer han knappt ha hunnit vara ute i hagen när jag kommer så då kommer han vara surig. Men jag ska ha dagens lastning som målbild! Är så taggad inför clinicen imorgon. Inte illa att få träna för Stiwings! Hoppas vi får lära oss massa bra tips. 

Ledig dag

Onsdag och ledig dag för min del. Nedräkning inför att mitt schema tar slut så inte så superkul med ledigt ändå men allt löser sig. Vem orkar bekymra sig. Började dagen med att tvätta sen städa och lyckades även söka tre stycken jobb. Efter det bar det av till stallet och sen badhuset. Har även gjort iordning matlåda inför imorgon och fixat ägg till frukost. Nu tänkte jag måla naglarna och platta håret. Skönt när man hinner så mycket! 

Dusty och jag tog en sväng runt åkern i repgrimman. Han var snäll och glad. Skönt att kunna rida ut när det är ljust ute och även hyfsat torrt på marken! Visst är det grått ute, såg dock solen en liten stund idag, men ändå. Så fantastiskt med så mild november. Hejja! Vi travade lite på vissa ställen och sen red jag in i paddocken och övade lite där. Tränade på att gå i form i repgrimman. Han fuskar gärna när vi är ute. Jobbade ihop honom och släppte sen ut honom på mer slack. Frihet under ansvar kan jag känna att vi övade på. Jag la tyglarna runt hornet och red enbart med sätet. Ibland blir han för beroende av handen och det ville jag ta bort. Så han fick gå fritt utan min hand men om han ökade iväg i tempot så tog jag tillbaka honom med tyglarna. Sen fick han tillbaka tyglarna helt. Det funkade väldigt bra och behövde bara korrigera någon gång innan han fattade. Så han kunde fatta fina galopper utan att slängtrava innan även utan stöd i tygeln. Duktig kille. Sen spann vi även utan tyglar och det börjar gå bra. Han planterar bra, lite fart bara. 


Grått

Alltså vart är solen? Hörde på radio att det här var en av de mest solfattiga novembrarna vi någonsin haft. Ante mig, minns typ en dag då solen skinit hitintills. I alla fall igår var vi i ridhuset. Hade på bosalen och skulle köra ett vanligt pass fast med den istället. Kändes så där faktiskt. Han hänger sig massor på bosalen och jag gillar inte det alls. Fick loss honom lite på slutet men inte tillräckligt. Så skiter i bosalen. Tar hellre repgrimman där det är lättare att få loss honom och den känns inte heller så hård. Han är ju snäll och så men haaaatar när han hänger i handen då går han inte korrekt. Så nä. Men fick till fina fattningar på slutet där han bar sig bra. Det är traven som han är tyngre i. 

Idag tog jag tjuren vid hornen och red ut. Minns inte när vi gjorde det sist. Bara att det gick dåligt på grund av enduroåkarna. Alltså ut på Mellingeholm och inte runt åkern. Åkern räknas inte. Fasiken vad det blåste! Vid Contiga höll vi på att blåsa bort men sen i skogen var det bättre. Han var så duktig! Så lugn och nöjd. Riktigt stolt över oss båda. I en timme och tio minuter var vi ute och njöt. Äntligen har de byggt färdigt också så nu kan man rida över allt igen. Mötte en tjej med tre hundar där rottisen var superrädd för dusty och skällde som tusan! Dusty var jätteduktig och spände sig lite men gick lugnt förbi dem trots att de lät väldigt aggressiva. Duktig häst! Sen mötte vi en annan tjej med fyra små hundar där en skällde gällt, också rädd för hästar. Tur dusty är lugn kring hundar. Ja, en riktigt bra ridtur. Bästa hästen! Han fick sig massa nypon också här och där. Det var väldigt uppskattat.