Snart så


Så nu har vi klarat av sista passet innan tävlingen imorgon. Körde på rent basic med övergångar, tempoväxlingar och mjukgörande. Han var riktigt fin idag och lyssnade grymt på sätet i ökade traven. Backen gick dock så där. I slutet backade han på sätet men inte i början. Svirade om till tävlingstränset för att se om det var rätt inställt och allt kändes bra. Så nu är utrustningen provad också. Efter jobbet åker jag tillbaka till stallet för att grooma lite också. Ser ut som det ska regna imorgon. Så jävla tråkigt. Men också väldigt typiskt bara för att det är tävling. Jaja, så är det. 

Trail-tisdag


Fick hjälp av pappa idag så vi drog fram lite bommar. Så på det viset kunde vi öva lite på vissa delar av trailmönstret. Byggde så klart inte hela, över 20 bommar, men vissa saker och så flyttade vi om osv. Galoppbommarna är ju på rakt spår och sen ska man trava och in i box. Dusty tycker det är så kul så han gasar rakt fram istället. Gjorde dock en gång och han gasade. Nästa så stannade jag direkt efter sista bommen och sen efter det så höll han sig lugn och lyssnade på mitt säte. 

Fick även bättre överblick idag när jag hade lite bommar så nu är jag inte lika orolig över att jag ska glömma hela mönstret. Mycket lättare i verkligheten än att titta på ett papper. Sen när vi får gå banan så tror jag det blir bra. Sidepassen är fortfarande dålig, är glad att det bara är en halv bom. Inget vi hinner träna på nu så klart men måste jobba mer med den sen. Åt vänster är mycket sämre än höger och det är åt vänster vi ska såklart haha. 

Dusty gick riktigt bra idag och verkade glad över att se bommarna. Han jobbade jättefint och lyssnade jättebra på sätet. Fick till fina ryggningar idag. Tränade på att rygga in mellan bommar. Det är igen ryggning i mönstret men sånt man behöver träna på ändå känner jag. Var många som hade svårt för just detta på bb-cup. Så det ska vi öva på massor. Jättenöjd över dagens pass. Känns bra inför tävlingen. 

Puts!

Shit, har inte putsat mina grejer på hur länge som helst. Brukar faktiskt inte göra det inför tävlingar heller, är sjukt slarvig med det. Men nu har det ju gått ett bra tag sen senaste tävlingen. Mer än ett halvår sen! Oj, det har jag inte heller tänkt på. Sjukt länge sen ju. Jaja, putsade i alla fall tränset och tyglarna och bootsen och sporrarna. Väldigt välbehövligt. Speciellt bootsen och sporrarna. De var inte fina... 

Nu blev de blanka och fina och jag tog och putsade silvret på sporrarna. Haha på den övre bilden syns det inte ens att det är silver. 

Så nu är de som nya. Ska rida i dem imorrn också dock men då behöver jag bara damma av dem lite snabbt sen efteråt.