Lön in, lön ut

Fredag och lördag fick Dusty vila efter massagen. På söndagen så red Matilda ut Dusty på en ordentlig galopprunda där han fick sträcka ut ordentligt. Han skötte sig bra och tyckte det var roligt och rullade fram i "snabb" takt haha. Skönt att kunna få lite hjälp när man själv jobbar hela helgen. Då kunde jag själv träna mig istället. Så det blev ett benpass på lördagen och på söndagen kondition och body balance. 
Dirty bun, min nya favoritfrisyr då jag inte pallar tvätta håret varje dag efter jag tränat hehe. 

På måndagen plockade jag och Tine fram massa bommar eftersom det var vår läxa från massören. Så upphöjda skrittbommar och riktigt ordentligt avstånd på de upphöjda travbommarna. Dusty tyckte det var roligt och skuttade över första bommen i trav haha. Så det var en nöjd häst som frustade massor. Däremot behöva arbete med skrittbommarna. Han slår i alla. Bara att öva vidare. Efter stallet så drog jag till gymmet och körde rygg och mage. 

Lönen trillade ju in igår också. Idag har jag spenderat den haha. Tog med Matilda så besökte vi stadium outlet och xxl i arninge. Även Elgiganten och Strömbergsgård. Det blev två par byxor, två tröjor och två sport-bh-ar. Välbehövligt! Hinner inte tvätta så mycket jag borde eftersom jag knappt äger några bra träningskläder. Hade inte en enda bra sport-bh innan. Men nu jäklar är garderoben uppdaterad! Dock är de här tighta byxorna inte riktigt min grej. Sitter åt för mycket så då vill jag ha en stor tröja som döljer det värsta fettet. Annars är ju denna typ av byxor oerhört mjuka och härliga. 
Älskar dessa byxor extra mycket pga färgen! 

Stannade sen och köpte ett par hörlurar med platta sladdar så jag ska slippa allt jävla trassel, är så trött på det i-landsproblemet! Sen vart det Strömbergsgård. Dusty fick ett par gummiboots, tyvärr hade de bara ett par i hans storlek men de kostade bara 80:- i alla fall. Sen fick han även ett nytt amigo hero 0g. Denna gång med avtagbar hals och i storlek 140 så kanske hans rumpa får plats haha. Nu har jag precis varit på body balance med sällskap av Matilda. Väntar på att dansen ska börja. Tydligen chill factor idag. Den kan jag. Typ. Någonstans i ryggraden sitter den ju. Den är fan grym! Woop woop!

Massage

Igår hade vi massagedag i stallet. Nästan alla fick sig en genomgång. De började klockan 09 men jag skulle iväg och kolla blodtrycket först. Fick en jättesnäll sköterska som tog det lugnt och visade hänsyn till min Larviga skräck att ta blodtrycket. Inget fel alls! Varken högt eller lågt. Det är helt enkelt bara lägesyrsel och jag är känsligare för det än andra kanske är. Så ska helt enkelt undvika sådana situationer som utlöser det. Om det inte blir lika yrsligt som förra veckan. Då skulle det kanske kunna vara en kristall som behöver rättas till men troligen inte. 

Efter besöket på sjukhuset så åkte jag sen till stallet. Vi käkade lunch tillsammans och sen fortsatte behandlingarna. Jag red Dusty en sväng på banan och jobbade med mjukgörande. Han gav mig en fantastisk lope åt båda hållen. Vilket jag nu i efterhand undrar hur han orkade göra. Dusty var nämligen stel i rumpa och rygg. Min herre är dessutom extremt skeptisk och tyckte livet var hemskt mellanåt. Att behöva stå där i stallgången och bli petad på! Nej fy sa Dusty och hjälpte inte till det minsta... Väluppfostrad much... Han ska få en behandling till om två veckor, flera av hästarna behövde nämligen återbesök. Under tiden ska han galopperas framåt i ett friskt tempo, för att motverka de nackdelar som kan komma när man har en så pass markbunden häst, jobba över upphöjda bommar och gärna hoppa studs. Det får i sådana fall bli löshoppning. Kan ju inte vara bra för ryggen att göra det i westernsadeln.


Tråkigt att han har ont i ryggen igen. Jag brukar vara noggran med att klämma igenom honom men jag klämmer helt enkelt för löst inser jag nu. Fick lite olika tips på att få ut ländryggen på honom så ska göra det också. Lille gubben. 

Senare på kvällen blev det body balance pass på Nordic. En annan som hade passet denna gång, svårt och roligt även nu haha. Efter det så tog jag en sväng på ett av banden. Jag har inte joggat/sprungit på säkert ett år typ. Började ju få hjälp med min extremt trasiga häl i slutet på 2014 och slutade stödtejpa den för bara några månader sedan. Så jag blev väldigt förvånad att jag orkade jogga 2 km i sträck på samma tempo. Höjde till och med lite på slutet. Det trodde jag inte. Det är inte långt alls och det gick inte snabbt. Men jag var rätt säker på att min kondis var ännu sämre än så haha. 

Isigt


Inte lätt när det är lite kallt och man blir svettig

Igår så blev det utsläpp och sen en längre runda med massa pulsande i snö för grabbarna! De var på hugget och hittade massa läskiga saker. En gång skrämde Docy båda genom att kasta sig åt sidan för en livsfarlig fågel och en annan gång kastade sig Dusty åt sidan och tvärnitade och stirrade in i skogen helt spänd. Haha så knasiga. Glada och lite för pigga. Men trötta sen på vägen hem så det gjorde susen. 
Haha, isigt!

Sen jobbade jag en kort sväng innan jag följde med mina vänner som ska köpa katt av mickis! Åh så söta, vill ta hem allihopa haha.