Fixa och packa


Mitt nya set!

Snart är det dags. Har börjat packa lite grann i stallet och hemma. Bilen skulle på service idag och tur i oturen så pajade dörrhandtaget i söndags. Så bad dem kolla på det också. Visade sig att vajern var av och de ska laga det imorrn. Så kan inte direkt packa bilen, det får bli imorrn. Fasiken så mycket saker det är alltså. Sjukt ju! Mina kläder får ju plats i en liten resväska men allt annat haha. Galet. 

Idag tränade jag lite på grind och bro. Det sitter redan väldigt bra men ville ändå checka av det. Inga problem, han gick som en klocka. Han var riktigt fin över lag. Tränade lite bommar och tempoväxlingar. Han är så stark och glad och jobbar på som tusan. Bästa hästen! 
Tvättade man och svans här om dagen. Imorrn blir riktiga tvätten av hela Dusty. Vi var även ute på en promenad tillsammans på över 1h. Plockade lite kantareller! Så himla gott ju!

Trail

Ja, trailklasserna går som de går. Vi kan vara riktigt bra men det varierar oerhört. Fortfarande bra på att slå i bommar hejvilt och jag har svårt att alltid lägga rätt placering. Men det är roligt och han brukar hålla sig cool. Så vi gör vårt bästa och försöker vara extra noggranna. Drömmen är åtminstone en rosett i någon trailklass men det är verkligen en dröm. Många med i klasserna och kluriga mönster. Vi har för mycket islag för att kunna plocka rosetter. Men drömma får man! 
Har testat några delar ur mönstret. En av de klurigare grejerna är att starta traven i rektangeln och få upp den över alla bommar. Får se hur trångt det är väl på plats. 
Aqha green. Samma bana som all breed men lite enklare övergångar osv. Även om det är rätt tight mellan travbommarna i böjen och sen till galoppen över bommarna. 

Aqha senior trail. Här är det ju kört pga det flygande bytet. Måste man peta in sånt i trailklasser, haha. Jaja, det är även i övrigt ett rätt klurigt mönster. Med raka vägar och korta avstånd, ser det ut som i alla fall. Måste få en ordentligt samlad galopp så vi kommer runt alla svängar. Sista galoppbommarna är klurigast för oss eftersom han tar i på raksträckan och sen ska man bryta av till trav och svänga åt höger. 
Aqha amature trail. Lika som senior trailen fast lite enklare. Galoppen är lite klurig här ändå eftersom man kommer ur en vänstersväng och måste ta höger galopp. Men inget byte åtminstone haha. 

Sista tränarträningen

Idag hade dusty och jag vår sista lektion med Carro inför QSM. Tog och kollade på några delar från de andra trailmönstrena. Skrittbommarna framförallt behövde övas på, inte Dustys favoritgren direkt hehe. Vi hade riktigt bra flyt och lyckades verkligen klicka riktigt bra ihop idag båda två. Carro gav mig små verktyg att få honom mer alert på de dötrista skrittbommarna och då gick han riktigt fint. Fick även öva på att hålla tempot även när han kommer in fel över galoppbommarna. Ja, splitta är inte bra men det är mindre minus än att få break of gate. Så mer ben och så gick han riktigt jäkla bra även över alla galoppbommar. Jag känner mig 100% säker på att han inte kommer ta fel galopp i år. Han är så stadig och även när han inte är helt rak eller rätt ställd så tar han den galopp jag ber om. Grym ju! 

Kände mig riktigt nöjd efter dagens lektion. Sen efter det så putsade jag grejer i 3 timmar, Phu. Så nu är allt fint inför tävlingen. Tog även tillfälle att sätta lite rolig tejp på min sadelbock och skottkärra så ingen råkar ta fel på QSM. Allas brukar ju se likadana ut men nu är mina pimpade. Ska komma ihåg att ta en bild sen.