Insikt

Igår red vi på banan och skulle försöka öva på det här med byten. Min häst är så oerhört bra på enkla byten, som till och med inte alltid syns för en domares ögon. Jobbade på och kom snart till insikten att "nej, nu räcker det". Ibland måste man faktiskt inse sina begränsningar. Jag kan inte byten, har aldrig varit bra på det eller lärt mig rätt någonsin tror jag. Min kunskap räcker inte dit tyvärr. Med en hel del självinsikt är det bara att inse att jag kommer inte kunna lära dusty att byta galopp rent. Någon annan kan garanterat, jag har själv sett andra göra det på honom. Men jag kan inte. Och det är okej! Bästa vore att få hjälp med att befästa rena byten. Jag ska dock inte försöka för det blir bara fel och han gör sina enkla ändå. Tills dess att jag har råd och hittar någon som har tid och är duktig så får det vara. Man måste ju inte kunna allt. Vi får hålla oss till det vi kan och bli ännu bättre på det istället. Känns skönt faktiskt. Nu tänker jag avsäga mig allt typ av försök till rena byten och istället fokusera på en stark förvänd galopp så att han i framtiden kanske kan lära sig byten med en duktigare ryttare. 

Idag är det halloween och först nu så jobbar jag tills 15:30. Sen ska det sminkas och piffas till tusan! Ska på halloweenfest med Batman-tema. Så sjukt roligt! Massa fina vänner och smink. Woho! Tills vidare sminkade jag mig med fishtails nu på jobbet. Lite roligt måste man ju ha även där!


Hoppsan!

Veckan gick undan! Red ut måndag, Dusty reds ut av Tine tisdag, onsdag red vi på banan och idag red vi ut igen. Jag vet, helt otroligt mycket uteritter just nu. Kommer bli sjukt världsvana! Haha. Idag var extra speciellt då mamma lånade Gjalp och red med mig och Tine. Det gick toppen och Gjalp var en snäll dam och tog hand om mamma på bästa vis. Så mamma var såg glad, har inte ridit på två år. Skoj att det finns en så snäll isis som mamma kan låna, blir så glad! Gjalps matte är bortrest en stund till så då kan säkert mamma låna henne fler gånger. Tänk så snälla stallkompisar man har!
Öronlös isis

Onsdagens pass blev i mörkret, fasiken så fort det mörknar nu alltså. Jag blir inte klok i onsdags var höger galopp mycket bättre än vänster. Vänster kändes inte alls fin och rytmisk. Men annars kändes han inte konstig att rida så tror inte att det var något fysiskt fel på honom. Och höger galopp var riktigt trevlig och rundad. Gah! Imorrn ska jag ta ett ordentligt pass på banan i dagsljuset! Sen ska jag jobba fredag-torsdag så nu blir det full rulle! 

I övrig så ska vår försteman på jobbet byta station. Så han gör sitt sista pass imorrn och på måndag kommer en annan. Spännande, hoppas han också är bra. M som vi har nu är ju en toppenkollega och han kommer bli saknad! Bäst jag retas så mycket jag kan nu imorrn haha. Men det är därför jag ska jobba massa extra nästa vecka, så den nya kan fasas in. Han har massa erfarenhet så det går nog snabbt. Annars är peppen inför halloween igång Stoffe och Nathalie har sin årliga fest denna gång med Batman tema. Ska bli så skoj! Har dragit fram allt som kan tänkas behövas. Insåg att jag har sjukt många lösögonfransar! Längtar tills lördag nu. 


Slö söndag

Igår kväll så hade jag sangriakväll hemma hos mig med ett gäng sköna bönor! Roligt att bara ha tjejkväll och snacka skit tillsammans. Är oerhört glad över alla mina fina vänner och det bästa är att alla gillar varandra även om de liksom sammanförs eftersom de är vänner till mig. Jag har god smak helt enkelt haha. Naturligt vis, alla mina vänner är ju liksom top notch! 

Sex liter sangria ger dock sin effekt dagen efter hehe. Inte så farligt, blir ju typ aldrig bakis som tur är, men trött blir jag. Även om man fick sig en timme extra idag, den satt fint. Jag och Elin slöade framför tvn och sen käkade vi lite fett och kolhydrater. Efter det åkte jag till stallet. Vädret var så fint så det fick bli en liten ridtur även om jag var trött. Tog med mig Docy som handhäst och red först ut i sommarhagen och red runt där och sen en sväng på banan. Killarna var duktiga och snälla. Tror de tyckte det var väldigt roligt! Dusty sprang på som sjutton haha. Docy galopperade när Dusty travade när vi var i hagen. Det blev dock lite väl roligt när vi skulle galoppera haha. De höll sig i skinnet men jag kände att Dusty gärna hade dragit iväg. Eftersom det var första gången jag hade en handhäst så tog vi det lugnt. Vore trist att tappa Docy liksom. Så red sen hem och skulle galoppera på utebanan. Då galopperade Dusty men Docy bara travade. Slöpotta haha. Jaja, Docy flåsade i alla fall så det var ju bra. Dusty frustade och verkade väldigt nöjd. Enbart en gång Docy kom för nära och typ la huvudet på Dustys rumpa då skuttade Dusty till lite för att säga ifrån. Annars gick det toppen.