Barbacka

Blev en lång dag med jobb och sen hämtning av släpet. Så orkade inte göra något speciellt idag. Fick bli barbacka på volten och flytta delarna. Göra honom lite mer mjuk inför clinicen imorrn. Gick riktigt bra trots min brist på balans. Han flyttade fint även fast jag idag inte hade sporrar på. Har verkligen blivit stor skillnad sen jag började göra detta varje pass. 

Bestämde mig sen för att testa att jogga lite. Det gick helt klart över förväntan! När jag tänker för mycket så hamnar jag i obalans. Men när jag istället tänker på själva övningen och bara följer hans rörelser så går det utmärkt. Tränade till och med på att öka traven och växla till jogg och även då kunde jag sitta bra! Kul att balansen också går framåt. Hejja oss! 

Imorrn har jag och dusty årsdag förresten. Två år sen jag tog hem denna fantastiska häst. Bästa beslutet någonsin!


Äntligen!Nu så har friheten anlänt! Slut på att låna och krångla. Nu kan jag åka när jag vill! Så sjukt skönt. Är så glad. Ska bli spännande att åka första turen med dusty i imorrn. Att köra tomt så var det väldigt bra. Är ju ett litet släp så det ligger bra bakom bilen. Känns knappt i de högre hastigheterna heller. Grymt!

Upphöjda
Trail-torsdag! Pappa var med och bar bommar, hur lyxigt som helst jag vet! Han vill alltid hjälpa till, helst flera dagar i veckan, har sån himla snäll pappa verkligen. Till idag hade han även byggt klossar att lägga upp bommarna på. Måste öva på upphöjda bommar massor! Så det fick det bli idag. La upp dem på rak linje och red sicksack över, mycket bra träning. Det var lite klurigt. Dusty förståd inte riktigt vitsen. Nu när han äntligen lärt sig lyfta så högt att en bom på marken kommer under så ska de nedrans människorna HÖJA dem högre?! Haha, knashäst. Efter ett par vändor så släppte det lite i alla fall. Tror att med träning så kommer han snart lyfta ännu högre på tassarna.
 
Galoppen gick riktigt bra och han hoppade inte iväg utan galopperade på snällt och glatt. Han verkade tycka att det var toppenroligt att galoppera över. Byggde sen om så att de låg som i en solfjäder och travade och joggade och galopperade över. Han var riktigt duktig! Klurigt men han löste det riktigt bra. Gick bättre med ett travsteg mellan än två, värt att fundera över.
 
Efter passet fick han nya skor. Min nya hovis är toppen! Dusty kunde med förra hovslagaren vara rätt jobbig. Lyfta högt på benen, stå och skrapa i marken, väga supertungt på honom osv. Idag stod han som ett ljus och var så lugn och avslappnad. Hovis sa då att hans knep är att han sänker sin egna puls. Fungerar alltid på alla hästar sa han. Därför skor han många skitjobbiga hästar. Makes sence för min del. Min förra hovslagar, vars hantverk var jättebra ska tilläggas, har väldigt hög energi och är väldigt bossig. När Dusty bråkade så försökte han sätta sig i respekt genom att ryta ifrån eller knuffa till honom men det fungerar ju inte på min kuse. Han ger bara långfingret och funderar över varför man står och skriker. Hovis nu lägger bara ett stort lugn över hela stallet och det känns behagligt även för mig. Så det ska vara tycker jag. Plus att han är fantastiskt duktig också!