Packa!

Imorgon bär det av till årets första större show - NSBA celebration på grevagården! Det ska bli så himla roligt och spännande, har aldrig varit på den tävlingen förut. Har bara hört bra saker om denna tävling så ser mycket fram mot den. Om en ändå bara kunde teleportera sig dit. Blir en lång bilresa och denna gång åker vi ensamma jag och Dusty. Väl på plats har vi våra vänner men på vägen blir vi själva tyvärr. Det blir nog bra, åkte ju själva i höstas också. Men jag vill helst vara framme nyss haha. Vi åker dock först till Axvalla och pryss så jag kan, äntligen, måtta upp ett par riktiga chaps! 


Vi kommer köra showmanship, horsemanship och trail. Gillar proppen för vi var tre trailklasser på söndag morgon och sen kan vi åka hem, så skönt! Alla grenar blir både i aqha och nsba. Massa människor i typ alla klasser och superduktiga ryttare. Vi ska göra vårt bästa och se hur långt det räcker men startfältet är riktigt tufft. Så himla roligt med så många duktiga ekipage, det är så en utvecklas! 

Idag har jag packat och packat. Hur mycket grejer behövs egentligen?! Haha kanske tur att jag är själv i bilen! Pust! Jaja skönt att vi inte behöver åka förrän 10. Dags att sova! Är så pepp!!!


Roslagsstoppet 4/6

Skönt med en tävling på nära håll! Jag och Elin tävlade båda på Dusty denna dag. Var rätt otaggad, kändes knappt att det var tävling eftersom det är så nära. Ändå blev det lite för sent, för mycket tidsoptimistiskt av mig, så framridningen blev väldigt kort. Gjorde dock inte så mycket eftersom Dusty var väldigt loj. 


Horsemanship c
Dusty gick helt okej, han låg på skänkeln lite väl men tyckte han skötte sig bra annars. Inga konstigheter alls. Vi var fem i klassen och vi kom fyra. Jag fattade ingenting och funderade över om det var tygellängd eller stigläderlängd som domaren inte gillade. Sen berättade Elin att Dusty tappade galoppen och sen tog fel galopp. Så därför fick vi major fault. Jäkligt typiskt och jag märkte det inte ens. Men då förstod jag ändå placeringen. 

Horsemanship b
Han var fin här med gjorde det enkla bytet toppen. Kunde kommit tillbaka lite snabbare men hade ett bra flyt. Fick check på allt, tyvärr inga plus. Vi kom trea av sju. Så här i efterhand efter jag fick feedback på pleasuren så förstod jag att domaren vill ha en större galopp. Själv är jag väldigt nöjd med hur han gick. Han gjorde precis det jag bad om. 

Trail b
Här startade vi toppen! Lite klonk i de upphöjda travbommarna men skrittbommarna var han toppen vid. Sen galoppbommar och så skulle vi genom tunnorna. Då skyggade han så jag var tvungen att stanna honom och rätta till vägen. Så jävla snopen! Han hade gått mellan tunnorna med Elin i klassen innan och nu så bara vägrade han?! Sen tappade jag tyvärr humöret och sabbade därför ryggningen. Vi drog ihop L:et och där skulle vi sen göra sidepass. Så Dusty fick sidepassa över två bommar men han klarade det på något vis. Jag måste lära mig att rida vidare efter en miss. Nu blev scoren ännu sämre eftersom jag inte kunde hålla humöret i styr. Vi kom femma av sex med typ inget kvar av scoren haha. Aja, det som var bra var att jag inte alls förväntade mig att han skulle vägra så jag antar att han faktiskt tyckte tunnorna var obehagliga. Det kan jag acceptera till skillnad mot när han spookar för typ bommar. 

Pleasure b
Vi var trötta båda två och det dammade som tusan i ridhuset! Men jag släppte ut honom på slacken och gjorde som vanligt. Hjälpte honom när det behövdes och lät honom vara när han gick bra. Han var fin men lite för trött för att verkligen lopa. Vilket ju var bra för domaren var nöjd över att han hade "bättre galopp" i den klassen. Han var jämn åtminstone och kändes lika i båda varven. Annars brukar alltid vänster var mycket bättre men det börjar jämna ut sig! Vi vann denna klass med tre ekipage. 

Roligaste med tävlingen var att träffa alla en känner! Carina och Viveca från wrx var också där så vi höll ihop och hade himla kul med massor av skratt. Härligt häng! Dusty och Elin kom tvåa och trea i sina klasser så det var också roligt. De fick även bra scores! Wrx gjorde bra ifrån sig och vi tog hem vinst i tre klasser tillsammans bland annat. 

Wrx cross over 27/5

Senaste tävlingen blev vår första wras-tävling för säsongen. Denna blev hos wrx uppe i Ockelbo. Wrx är från detta är vår nya hemmaklubb inom wras. Känns väldigt roligt och det är en klubb som verkligen satsar på tävling och uppskattar deras tävlingsryttare. Stort gilla på den! Matilda och Docy var också men och vi var på plats vid 09. Sen gick min första klass typ 18 så det var lång väntan haha. Så kan det bli när det är många startande. Det var jäkligt varmt också. Som tur var hade hästarna det svalt och skönt i släpet och stod där snällt och hängde. På grund av värmen kunde jag inte rida fram så mycket. Det fanns liksom ingen ork kvar i mig. Jag kände att det fick vara, Dusty var ju också rätt loj i värmen. Han var dock glad över allt vatten och gräs som fanns i Ockelbo så gick inte direkt någon nöd på honom haha. 


Trail c
Hör höll jag mig till manuelas plan, längde ut tyglarna, drog på mig mitt självsäkra horsemanship-smile och red på min supertrailhäst. Det gav utdelning och enda gången dusty reagerade var på däcket som var stöd åt grinden haha. Där körde jag bara på att skynda mig genom grinden så han slapp stirra på det läskiga. Jag vet att vi är bra på grinden så då kan jag kosta på mig att gasa lite. I övrigt gjorde han fint ifrån sig. Måste ju höja handen rätt rejält med den längden på tyglarna men fastnar inte där uppe utan släpper ner igen när jag fått tillbaka honom. Vi fick en score på 64,5 och lyckades plussa på en hel del! +1/2 på grind, serpentin och jog in i box med vändning. Penaltys som vanligt men färre åtminstone. Vi vann denna klass med 5 ekipage. 

Trail b
I stort sett samma bana men lite fler bommar och svårare moment. Vid bron låg det nu skrittbommar som Dusty blev överraskad av och först inte ville gå över men ställde snällt upp med lite extra påtryckning. Klantade till det totalt i ryggningen, som vanligt suck. Dusty gjorde en galet bra fattning i sista sekund över galoppbommarna. Sjukt hur duktig han blivit på att taxera själv. Älskade häst. Vi fick endast ihop 60,5p pga klantigheter men vi vann ändå då de andra två gjorde lite brytningar av mönstret. 

Pleasure b
Här gjorde jag som alltid när jag rider pleasure. Hjälper honom när det behövs och släpper ut honom på slacken resten av tiden. Han var lite för trött för att orka lopa sitt allra bästa men tyckte ändå han skötte sig bra. Han behöver fortfarande en hel del hjälp men blir stadigare och stadigare. Var helt säker på att Carina skulle vinna då hennes häst går super hela tiden och hon aldrig behöver korrigera så som jag. Men vi knep första platsen även här i en klass på fyra ekipage. 

Horsemanship c 
Ett ganska enkelt mönster där det dock var extremt trångt mot väggen i galoppen. Inget problem för Dusty som samlade ihop sig ordentligt och lopade på. Turnen gick dåligt tyvärr, han stod inte alls helt still men resten kändes riktigt bra. Han var fin även i railworket och gjorde det jag bad om. Domaren tyckte det såg stadigt och bra ut. Vi vann även denna klass där vi var fyra ekipage. 

Hormsenship b
Sista klassen för denna långa dag! Lite klurigare mönster med förvänd galopp och byte. Dusty var duktig och jobbade på fint i den förvända galoppen och gjorde ett snabbt enkelt byte. Missade lite i början och hörnet blev inte så rakt utan mer som en sväng. Ett klurigt railwork med t ex galopp från halt där Dusty också jobbade på riktigt fint. Var väldigt nöjd med honom! Denna klass var vi fyra stycken i och vi lyckades vinna även den! 


Helt galet! Fem vinster av fem möjliga klasser! Hur coolt som helst att äntligen få göra en Grand slam! Dusty skötte sig riktigt bra hela dagen om än lite trött vilket jag förstår till 100 %. En riktig trooper som snällt gick in i transporten och ville åka hem. Vi kom hem till sika vid 02:00 haha.