Tävling hos Sbywr

En högst missnöjd Dusty fick hovarna lackade när de andra hästarna fick gå ut i hagen. Sen ville han inte åka låda. Väldigt glad att Elin var med och kunde ta över när mitt tålamod tog slut. Så vi fick in honom till slut. Sen stod han snällt hela resan. Framridningen kändes mycket bättre än lördagens ridpass som tur var. Dock var han lite ofokuserad och ville gärna kolla på alla andra hästar. Men ändå rätt med och inte så springig. 

Horsemanship C
Först ut var horsemanship C och vi var även första ekipaget. Jag klistrade på mitt smile och körde. Det gick lite väl snabbt och allt skedde lite för sent. Helt okej men inte toppen. Rail worket gick också bara okej. Men han skötte sig och höll sig i skinnet! En okej ritt som gav oss en andra plats av sex stycken. 

Horsemanship B
I denna klass var vi sist ut och alla andra stod på andra sidan. Så Dusty la i gasen när vi skulle göra mönstret. Det vart inte vackert alla. Han lyssnade inte särskilt bra. Det som fungerade var det enkla bytet och ryggningen. Annars flängde han bara omkring. Fick dock inte alls särskilt dåligt protokoll. Det är ju verkligen mig och min inverkan domaren kollar på. Det lönar sig att ha dryg-smilet på och sitta helt stilla vad som än händer. Rail worket var katastrofdåligt haha. Dusty sprang med huvudet i vädret och väldigt fort! Jag satt och smilade och fakade haha. "Japp, han SKA springa så här fort och fult, det är med flit". Med det och en, måste jag säga, stark sits, så kan man ändå komma tvåa av fyra haha. 

Sen lunch där det fanns gott om tid att socialisera med alla trevliga människor. Strängnäs har för mycket klasser och konstiga proppar men det är väldigt trevligt på själva tävlingen annars. När jag red fram andra gången så hade jag riktigt långa tyglar och satt och reglerade tempot mest. Sen när det var dags att tävla så kortade jag tyglarna något. Det var en rätt bra taktik tror jag. 

Pleasure C
Dusty var fin och med denna klass. Vi hade ensam inridning då man joggar själv längs med medellinjen och domaren bara tittar på dig. Sjukt jobbigt. Där gled vi bara på och jag rörde honom inget alls. Sen resten av klassen så kändes han fin. Helt okej i alla fall. Sämre i höger som vanligt men ändå bättre än annars. Håkan avslutade med några ord till var och en. Han sa att "det ser ju bra ut, bara lite finslip här och där". Alltid kul med något icke-negativt från Håkan! Den klassen vann vi alltså av sex stycken. 

Pleasure B
Likadan inridning som i C-klassen. I denna klass gick han riktigt bra! Var nog bästa pleasuren vi gjort någonsin. Lite fick vi öka i ena galoppen då det blev lite trångt men han gick riktigt bra. Kunde länga ut tyglarna denna gång. Är så nöjd med denna ritt. Här kom vi tvåa av fem stycken. Ettan var en riktig pleasurehäst som gick så där supersakta så jag är jättenöjd med att få komma tvåa. 


Kanske får börja kalla min lilla ponny för pleasurehäst snart? I alla fall wras-pleasurehäst. Av sex stycken starter i pleasure så har han vunnit fyra. Ganska bra för en häst som förut joggade som att han var halt. Allt går om man bara kämpar på! 

Kommentarer :

#1: Veronica

Grattis!!!

Svar: Tack :)
chrissiep

skriven
#2: Anonym

Grattis!! Vad roligt att ni har jobbat bort "ful-joggen", ni är ju grymt duktiga! Hörde av Jossan att domaren där är rätt så hård haha, så grattis till den positiva kommentaren! :D /Becka

Svar: Tack! Haha ja Håkan är den bästa wras-domaren! Hård men rättvis. Är riktigt nöjd :)
chrissiep

skriven
#3: Elin Nes

Ni är som vanligt mina idoler! Som visar att man behöver inte en långbent slowmotion-häst för att vinna. Det är de fina ritterna som avgör. Allt hårt jobb lönar sig alltid i de situationerna.
Jag måste dessutom gå smilekurs hos dig. Så att jag börjar se sjukt självsäker ut istället för livrädd med syrebrist 😂

Svar: Nej då, i alla fall inte på wras-tävling. Kommer aldrig sätta en fot i en aqha-pleasure dock 😂😜 haha jadå, tänk dryg men ändå lite glad också. Lite som ett resting bitch face fast med en gladare underton. Där har du det 😉
chrissiep

skriven
#4: Elin Nes

Jag kan fö hålla med om proppen. Jag gillar våra proppar med unghästklasser samlat och lite mer avskalat :)

Svar: Hoppas de fortsätter med vår propp nästa år 🙏
chrissiep

skriven
#5: Linda

Men åh, "rida in på medellinjen" är ju den bästa entrén! Jag älskar den. Tycker man kan välja sej en bättre position då på railen än om alla joggar runt tills alla är inne, då blir det lite mer som det blir. "Position matters!"

SV; holdtime. svårt att sätta ord på i alla fall i text. Men jag gör ett försök. När hästen börjar gå långsamare så är juh fortfarande rörelseschemat det samma som om den gått fort, skillnaden är att rörelserna har en lägre intensitet, right? Alltså under en viss tid så tar hästen x antal stride mindre. Hoppas du hänger med?

Men för att hästen ska kunna röra sina ben långsamare så måste ju några ben vara kvar i marken länge, alltså 'holdtime'. I jog tex som är en diagonal rörelse så måste det ena benparet hålla sej längre i marken för att hästen ska kunna röra det andra benparet långsamt.

blev det rörigt nu ? Hoppas det skapade lite förståelse av vad jag menar. :P

Svar: Är ju inte en så luttrad pleasureyttare så fick scenskräck ;) men det funkade bra ändå. Lättare o skapa bra mellanrum till nästa häst. Synd att jag blev mosad ändå sen :P

Tack! Förstår precis tror jag. Min tränare o jag har börjat prata om det. Inte med just det ordet men samma princip. Tack för att du tar dig tid o bildar en okunnig :)
chrissiep

skriven
#6: Elin Nes

Vilken bra input Linda. Tack för den :)

skriven

Kommentera inlägget här :