Utflykt


I går åkte jag och Dusty till Södertälje för att visa upp lite pleasure, horsemanship och trail. Han var så snäll att lasta och resan gick toppen. På plats fick han sig en fin utebox att chilla lite i en stund. Sen sadlade jag och red fram lite i en liten utepaddock innan vi gick in i ridhuset. Han spookade faktiskt inte, sneglade lite på alla människor på läktaren men fann sig snabbt. Duktig pålle! Vi värmde lite där inne medan Carina pratade allmänt om westernridning. Visade upp utrustningen lite grann och ja, lite snabbgenomgång av western helt enkelt. Sen visade vi upp de tre grenarna och Carina förklarade vad domare vill se i respektive gren. Dusty var pigg och glad, lite för pigg för att göra en ordentlig pleasure men men haha. Hade längre tyglar och den fria armen rakt ner, det börjar ta sig. Men för ett ordentligt pleasuretempo krävs mycket mer framridning än 10 minuter haha. Sen ett kort horsemanshipmönster och där efter trail. Dusty var duktig men blev fel avstånd när vi skulle galoppera över bommarna så han splittade. Visade inte vår allra bästa sida men tillräckligt bra. 

Väldigt roligt att vara där. De var väldigt intresserade och hade många frågor. Ögonöppnande för dem att se hur lite kontakt vi har i munnen med våra hästar. Det gav större förståelse för våra "hemska" stångbett. Samma med sporrarna, hur lite som används och varför en trissa inte är värre än en klassisk sporre. Carina visade lite hantering från marken och det var något de verkligen ville ha en helt egen clinic kring. Roligt att se att folk vill utvecklas även på marken. Dusty skötte sig exemplariskt och visade hur man gör. Han hade tränset kring halsen och stod och sov haha. 

Sen var det lite teori kring ledarskap och sen fick några ungdomar rida, vissa i westernutrustning. Dusty och jag åkte sen hem. Lastningen gick bra, han backade inte ut någon gång. Varken dit eller hem. Duktig kille! 

Kommentarer :

#1: Elin Nes

Ni är ju så häftiga 😍 Bästa förebilderna att visa upp Western!

Svar: 😘
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :