Trail

Ja, trailklasserna går som de går. Vi kan vara riktigt bra men det varierar oerhört. Fortfarande bra på att slå i bommar hejvilt och jag har svårt att alltid lägga rätt placering. Men det är roligt och han brukar hålla sig cool. Så vi gör vårt bästa och försöker vara extra noggranna. Drömmen är åtminstone en rosett i någon trailklass men det är verkligen en dröm. Många med i klasserna och kluriga mönster. Vi har för mycket islag för att kunna plocka rosetter. Men drömma får man! 
Har testat några delar ur mönstret. En av de klurigare grejerna är att starta traven i rektangeln och få upp den över alla bommar. Får se hur trångt det är väl på plats. 
Aqha green. Samma bana som all breed men lite enklare övergångar osv. Även om det är rätt tight mellan travbommarna i böjen och sen till galoppen över bommarna. 

Aqha senior trail. Här är det ju kört pga det flygande bytet. Måste man peta in sånt i trailklasser, haha. Jaja, det är även i övrigt ett rätt klurigt mönster. Med raka vägar och korta avstånd, ser det ut som i alla fall. Måste få en ordentligt samlad galopp så vi kommer runt alla svängar. Sista galoppbommarna är klurigast för oss eftersom han tar i på raksträckan och sen ska man bryta av till trav och svänga åt höger. 
Aqha amature trail. Lika som senior trailen fast lite enklare. Galoppen är lite klurig här ändå eftersom man kommer ur en vänstersväng och måste ta höger galopp. Men inget byte åtminstone haha. 

Kommentarer :

#1: Elin Nes

Hehe, jag förstår vad du menar med att man lätt blir blind när man ser dessa bomserier. Jag hade ju lätt ridit vilse 😝

Svar: De e så mycket😖 men de blir ju i alla fall lättare när man väl går dem som tur är. Det blir lördagens o söndagens problem ;)
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :