Lasso

 
Pappa var med idag igen och vi släpade fram flera bommar och bygde en liten del av trailen. Tog även med lassot så vi kunde träna på det. Måste komma ihåg att inte släppa tyglarna utan hålla i dem under tiden som jag fixar med lassot. Gick väldigt bra och jag träffade flera gånger men det blir inte så på tävlingen eftersom det lassot inte är lika mjukt som mitt. Jag har jättesvårt för att svinga hårda lasson. 
 
Trailen gick väldigt bra faktiskt. Vi övade på box. Att gå in i den och göra vändningen på en gång istället för att gå in, stanna upp och sen vända. Domaren på Roslagstoppet vill att man gör allt i en flytande röresle så det är ju bara att träna på. Gick bra idag, har haft jättesvårt för det tidigare men idag släppte det faktiskt. Kunde till och med trava in, sakta av och börja vända utan att slå i bommarna. Grym var han idag!
 
Körde en lite annorlunda uppvärmning. Lät honom älga på ordentligt i traven så han verkligen fick sträcka ut och komma igång ordentligt. Inga krav på formen eller begränsningar av tempot - han fick göra som han ville. Precis som vi värmde upp inför koträningen. Tror det hjälpte. Bogarna kom liksom loss mer och han kunde göra riktigt snäva svängar. 
 
Tränade mer på de där serpentinerna med koner och bommarna, fortfarande svårt men idag gick det framåt verkligen. Snart kanske vi kan ta oss runt alla, haha, KANSKE. Släpade lite på konerna också vilket han inte brydde sig om alls, han travar med tre stora koner på släp utan problem, duktiga killen. Är så sjukt stolt över honom. Han utvecklas hela tiden!

Kommentera inlägget här :