Yes!


Nöjd liten häst!

Igår så var jag först i nånö och kollade när Matilda red Queenie. Såg jättefint ut och det går verkligen framåt. Fick även äran att rida guld- och bronsmedaljören Jack. Han pinnade mest på och undrade varför jag helt plötsligt skulle komma där och bestämma haha. Men alltid nyttigt och sitta på en annan häst, så otroligt annorlunda mot Dusty verkligen!

Sen hade jag massor av tid innan jobbet så jag kopplade på släpet och tog med det ner till stallet. Måste ju verkligen lastträna då det gått bakåt alldeles för mycket. Jag tänkte att vi börjar om lite från början helt enkelt. Så laddade fickorna med godis och bara körde på som en träning. Det fanns alltså inget "autentiskt" med denna lastning. Bara en ren och skär träning. Nästa gång ska jag göra det mer verklighetstroget tänkte jag.

Kollade först om han ville gå in själv men det var han inte intresserad av. Så då gick jag in före och så höll vi på där inne. Han backade enbart helt ut en gång igår! Annars övade vi på att stå helt still längst framme vid bommen. Stanna när man backar ut halvvägs. Traggla traggla traggla. Sen backade jag ut honom hela vägen och skickade in honom. Inga problem! Så gav jag honom godis i skötardörren och han stod snällt kvar. Gick runt och gjorde annat och han stod kvar. Ut och sen in igen för att sen stänga bommen. Allt gick toppen! Så där avslutade vi för dagen. Stod sen och pratade med Tine och såg på Dusty att han var väldigt nyfiken på släpet. Så jag la över grimskaftet på halsen och släppte men fortsatte att stå och prata med Tine. Efter någon sekund så stegade han målmedvetet in helt på eget initiativ och väntade med mulen ut genom skötardörren. Haha den här hästen alltså, för go! Öva öva!

Kommentarer :

#1: Jossan

Hihi han såg så nöjd ut att bara pinna på ;)

Svar: Speed freak! ;)
chrissiep

skriven
#2: Elin Nes

Duktiga ni är 😍 Alltid lika nyttigt att rida andras hästar. Måste börja ta mig tid att göra det.

Kul att det går så bra för M&Q. Skulle vara kul att se dem på Jälla i vår 😄

Svar: Svårt o nyttigt! Dusty väntar på dig 😉
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :