Dag tre

Ibland har man tur! Idag var det som sagt kval i trail open. Dusty kändes fin på framridningen och trött. Jag tänkte att det här kan vara för lite framridning men vi har ju ändå tävlat så många dagar och han är trött. Ville inte trötta ut honom. My bad. Han spookade som tusan naturligtvis. Det började riktigt nice och första delarna gick riktigt fint. Han börjar liksom bli en trailhäst på riktigt. Inga plus men inte allt för mycket bedömningsminus. Inte heller många klonk alls. Däremot så spookade han vid läktaren där första galoppen låg. Så då fick vi brake of gate och han gick bedrövligt. Vi tog oss runt med nöd och näppe. In i travboxarna som var sjukt trånga och då spookade han för staketet och mattältet ännu en gång. Jag fick precis in honom och fick trycka på som tusan för att han skulle trava. Vackert var det inte. Sen helt okej i ryggningen och skrittbommarna men alldeles för snabbt i sista galoppen. Verkligen inte en bra ritt. Eller typ 25% var asdåligt, något var okej och vissa delar riktigt bra. Men jag tycker det var tråkigt att han spookade och var väldigt besviken över just det.

Hade inga större förväntningar faktiskt även om alla var snälla och sa att det såg bra ut i jämförelse med andra ekipage. Scoren var skit på 59+ men det räckte till en andra plats av quartrarna som var typ 10 stycken. Vi lyckades även kvala in på delad femteplats med två andra. Så jag hoppas på att kunna få bättre score i finalen. Vi kavlade alltså in. Av 24(?) startande. Sjukt. Återigen. Speciellt med en så pass dålig runda. Nya tag på lördag. Imorrn har vi en ledig dag. Då blir det vin, chill och piffning. 

Kommentarer :

#1: Linda

Chill? Det är SM, ingen ro för vila! Ut och rid qvinna! :D

Svar: För fullt över allt. Bara massa kossor/kohästar/reninghästar/tidshästar. Så det får bli ridning imorgon bitti istället 😜
chrissiep

skriven
#2: Elin Nes

Det säger ju lite om mönstret vs ekipagen. Väldigt tight men häftigt att se er utveckling med bommarna 😍

Svar: Tack 💜
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :