Lyx


Egen fast grind
egen stor bro

Sån himla lyx vi har i nya stallet. Fast grind och bro. Blir bra att träna på. Repgrinden är vi klockrena på men fasta måste vi öva att man inte får nosa på den. Dumt tycker en nyfiken Dusty som gärna vill dutta och känna på den. Bro behöver vi också öva på så att vi kan få till smygande steg och ett sänkt huvud. Han bara klampar på helt obrydd. Vilket ju är bra men inte i tävlingssammanhang. Så idag introducerade jag lite godis på bron när han hade grimman på sig. Han förstår inte alls först varför jag pekade på bron och satt på huk men sen upptäckte han godiset och det är ju gött! 

Varvade mellan ridhuset och ridbanan eftersom regnet kom och gick. Ute mjukgjorde vi och återintroducerade öppnor i galoppen. Måste stärka galoppen ännu mer. Man kan alltid bli bättre. Han gick jäkligt fint och på lång tygel, det tar sig! Hade även bommar framme och rullade över i trav och galopp. Måste ha minst en bom framme varje pass. Bommar bommar bommar! Nu är det färdig islaget! 

Sen släppte vi in Lilly till grabbarna och det gick himla bra. Dusty är klok och håller sig vid flocken men på ett tryggt avstånd. Väldigt odramatiskt. Skönt!

Kommentarer :

#1: blueslastmagic.blogg.se

Riktig vardagslyx!

Svar: Ja verkligen :D
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :