Liten sväng

Igår åkte jag och Dusty till sika för att träna med Anne och Lily inför Strängnäs. Även Tine och Docen var med. Bra för hästarna att få socialisera lite också innan de ska gå ihop. Vi skrittade fram ute och Dusty skötte sig förvånansvärt bra för att vara på en ny plats. Men så fick han också gå mellan de andra två så han kände nog sig rätt safe haha. Sen trailade vi lite, övade på fasta grinden som dom har. Insåg att jag är mycket sämre på den än på repgrinden. Tur att hästen är klockren. Han studsade glatt över galoppbommarna även igår haha, bästa som finns i Dustys värld tror jag. Övade lite spinn med Annes häst och Anne fick testa att spinna på Dusty. Allt för att få känna känslan av hur det ska kännas. Jag vet själv hur sjukt svårt det är att försöka lära sig något nytt tillsammans. När varken häst eller ryttare kan. Man själv vet inte vilken känsla man ska leta efter och hästen vet inte vad det är vi vill ha ut av den. Då är det bra att vi alla kan olika saker så vi kan hjälpa varandra. Det roligaste att träna med andra, att kunna utbyta tips och trix med varandra. 

Det var en solig dag igår och riktigt härligt. Dusty var duktig vid lastning både dit och hem. Kunde inte skicka in men ändå lugn och enkelt lastning. När vi kom hem igen så lastade jag ur och kunde då skicka in honom och han stod kvar och käkade lite mer hö. Bevis på att nya fälgarna funkar bra och att han börjar bli lite mer bekväm där inne? Skönt i alla fall och väldigt nöjd över min coola häst. Det märkligaste han såg i Sika var alla Islandshästar. De rörde sig lite roligt tror jag för han var oerhört nyfiken på en svart som red förbi. En av våra nya stallkamraten så han får vänja sig. Han fick även gå i en sjukhage en stund och bekantade sig då med en gul raggsocka. 

Alltså de är så söta och så små! Dusty är ju typ stor i jämförelse med dessa små tussar. Väldigt vänliga och snälla isisar. Tror Dusty kommer trivas toppen med dem som grannar. 

Kommentera inlägget här :