Ridit

Både igår och idag var vi i ridhuset. Igår var det en annan häst där med rätt hög energi som sprätte omkring. Sen föll det snö från taket så även Dusty var lite på tårna. Vi jobbade bara lite i de olika gångarterna och sprang bort lite överskottsenergi. Han var inte alls varm i benet så det var skönt att det verkar ha gått över. Ja, gjorde inte så mycket speciellt som sagt. Ville bara få honom med mig och inte så på tå. 


Idag tog jag med mig en bom in och så jobbade vi i volter kring den. Krävde lite mer av honom idag och jobbade mer effektivt med fattningar som ska vara små och sånt. Han var lite slapp men vi jobbar på att böja oss kring skänkeln. Han vill gärna vara helt rak över bommen även när den ligger på böjt spår vilket blir konstigt. Så det övade vi på. Även idag var benet helt bra, så skönt! Tråkigt att det är så halt ute bara. Hoppas han håller sig på broddarna. 


Kommentarer :

#1: Elin8

Åh, jag älskar uttrycket på första bilden :D Glad Dusty! Han ser ut att ha fått ganska lång man?

Skönt att benet känns bra nu. Vill han ligga rakt över bommen för att det är lättare?

Svar: Glad hest :) mja ganska. Men inte jätte direkt tyvärr!

Ja, precis. Han har rätt jobbigt med att böja sig för skänkeln på volter, mycket bekvämare att vara rak eller tappa bogen :P
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :