Vattenmatta

Med tanke på att det är Håkan som ska vara domare på vår hemmatävling så känns det som att en vattenmatta kommer vara med i någon av ranch trailklasserna. Så det skulle vi ju behöva öva på. Frågan är bara hur. Har tränat på Denan på den vattenmattan vi har på tävling och då är det inga problem. Men sen när det väl är dags så ska det fjompas en stund innan vi kan kliva vidare. Pressening i samma färg är inte heller ett problem. Vi kan ju ha den över hela hästen och han kan galoppera över den. Ioförsig så har jag inte testat att ha vatten på. Det kan ju faktiskt vara det som är skillnaden. När vi var på clinic så var det en pressenning där och den gick bra först tills de hällde liiiiite lite vatten på, då blev den lite läskigare. Han gick över men tvekade en stund först. Så kanske det räcker, fram med pressenningen vi har hemma som har samma färg som vattenmattan och så på med lite vatten så det glittrar. Det kanske fungerar. Andra tips? Ute i naturen går han rätt igenom vatten när jag ber honom.

Kommentarer :

#1: Mollie Carlsson

Du som ryttare förändras mkt under en tävlingsdag.
Du ger lite andra hjälper och hästen läser av dig, även om inte du känner dig nervös, så visar du det för hästen. Tävling är ju tävling.
Många hästar (och ryttare!) blir tittigare på tävling. Så även om det sitter hemma, så är det inte alls säkert att det sitter på tävlingsbanan.
Jag brukar säga att ungefär hälften av det som sitter, som man kan göra med hästen "hemma" inte alls fungerar på tävling, därför ska man alltid träna svårare än vad det egentligen är (t.ex. mindre avstånd).
Hästar kan reagera på så små saker, som vi ser/känner, som Dusty gjorde på Stadsberga.

Svar: Ja på stadsberga vart han verkligen förvånad över en del grejer. Annars så är han faktiskt en häst som går bättre borta än hemma. Ovanligt men sant, han brukar vara mer villig när vi är på tävling :D Annars är de ju så, många säger att man får me sig typ 10% av sin häst :P
chrissiep

skriven

Kommentera inlägget här :